Sve vesti Svet

Novi izveštaj LANSETA kaže da bi COVID mogao da potiče iz američke laboratorije

Novi izveštaj LANSETA kaže da bi COVID mogao da potiče iz američke laboratorije

Novi izveštaj vrhunskog medicinskog časopisa Lanset kaže da je „izvodljivo“ da virus COVID-19 zapravo potiče iz laboratorije u Sjedinjenim Državama.

Do ovog trenutka, veliki deo spekulacija o poreklu pandemije bio je usredsređen na laboratoriju Vuhan u Kini.

Međutim, novi dokument sugeriše da je Sars-Cov-2 mogao da procuri iz američke laboratorije kao rezultat prirodnog prelivanja ili laboratorijskog incidenta.

U izveštaju se navodi da „nezavisni istraživači još nisu istražili” američke laboratorije i da su se Nacionalni instituti za zdravlje „opirali otkrivanju detalja” svog rada.

Uprkos dokazima predstavljenim u istraživačkom radu, Lanset se i dalje suočava sa kritikom zbog odbijanja da preduzme mere protiv ekonomiste profesora Džefrija Saksa, koji je bio uključen u istraživanje za ovu publikaciju.

Tokom podkasta koji je vodio Robert F Kenedi, Jr, Saks je rekao da je „prilično ubeđen“ da je COVID „izašao iz američke biotehnološke laboratorije, a ne iz prirode“.

Profesorka Angela Rasmusen je tvrdila da Saksovo pojavljivanje na podkastu „potkopava ozbiljnost misije Lanset komisije do te mere da je potpuno negira“.

UN poručuje EU: Ne usuđujte se da se vratite na fosilna goriva usred energetske krize

Međutim, profesor Saks je za Telegraf rekao da ostaje pri svojim prvobitnim zaključcima.

„Svi su potpisali konačni tekst. Pitanje mogućeg laboratorijskog curenja uglavnom se odnosi na pitanje zajedničkog rada SAD i Kine koji je bio u toku na virusima sličnim Sars-u“, rekao je on.

Iako postoji mnogo dokaza koji ukazuju na to da je virus procurio iz laboratorije u Vuhanu, odgovor Kine na pandemiju nema mnogo smisla u tom kontekstu.

Ako je Kina namerno ili slučajno procurila virus, zašto Peking i dalje vodi katastrofalnu politiku „nultog-COVID-a“ zaključavajući čitave gradove do danas, rizikujući burne domaće nemire i ozbiljno oštetivši sopstvenu ekonomiju?

U međuvremenu vlade na zapadu i dalje veoma žele da koriste sve moguće metode da ubede javnost da se ne bavi bilo kakvim „teorijama zavere“ o COVID-u ili vakcinama.

MARIO ZNA i Dr BORISLAV ANTONIJEVIĆ- VLAST i organizatori PRAJDA će poludeti zbog ovog videa

Nulta Tačka/InfoWars/Paul Joseph Watson