Sve vesti Svet

NOVI LEK PROTIV KOVIDA, SLIČAN IVERMEKTINU ILI NE?! OBJAŠNJAVA DR DŽON KEMBEL(VIDEO)

Pisao Elena Vuk

Novi Fajzerov lek za Kovid ili Ivermektin, pitanje je sad?!

U novom videu dr. Džon Kembel istražuje farmakološku analizu upoređujući Ivermektin i Pfizerov novi antivirusni lek (PF-07321332).

Kembel kaže da se PF-07321332 fokusira samo na jedan biohemijski modalitet virusne replikacije, ali ivermektin deluje protiv više replikacija biohemijskih modaliteta. Kembel veruje da bi upotreba Pfizerovog leka mogla da izazove da se virus razvije i da bude lakše otporan. Ovaj proces bi u osnovi sledio principe evolucione biologije.

Ivermektin je dugotrajan antivirusni lek za koji mnogi lekari i naučnici tvrde da radi na smanjenju dužine trajanja infekcije kod pacijenata sa COVID-om. To je jeftin lek koji svako može da proizvede jer niko nema patentno pravo na njega.
Ali Ivermektin je bio kontroverzan, a većina mejnstrim medija tvrdi da je Ivermektin jednostavno sredstvo za uklanjanje glista kod konja i da ga ne treba koristiti za lečenje COVID-19.

Treba napomenuti da je nejasno da li su mejnstrim novinari Sproveli neko vreme istinski proučavajući prednosti ivermektina, umesto toga izgleda da su u korak sa izjavama koje dolaze sa mesta poput Svetske zdravstvene organizacije.

Sa ivermektinom koji je u javnom diskursu okarakterisan kao „beskorisan“, Pfizer i Merck su umesto njega stvorili nove i visoko profitabilne lekove.

Imajući u vidu cene ove dve terapije, a i to da je za Ivermektin dobijena i Nobelova nagrada, ne vidim razlog zašto ne koristiti proveren i jeftin lek, umesto skupog i neproverenog leka.

Nulta Tačka/ThePulse