Sve vesti Svet

Novi neredi u IZRAELU! Policija se sukobila sa Palestincima u istočnom delu Jerusalima.

TEL AVIV/ BEOGRAD (Nulta Tačka)- Jedna osoba je privedena tokom nemira u blizini Izraelske policijske stanice u istočnom delu Jerusalima u toku protekle večeri, rekao je portparol policije Michael Zingerman dok su mediji izveštavali o sukobima policije i Palestinaca.

“Došlo je do sukoba u blizini policijske stanice u istočnom Jerusalimu. Jedna osoba je privedena a kod nje je pronađen veliki broj petardi i drugih opasnih predmeta”, rekao je Zingerman te dodao da su policijska vozila pretrpela štetu.

U međuvremenu, radio stanica Al Aqsa Voice izveštava, pozivajući se na palestinski Crveni polumesec da je deset Palestinaca povređeno u skobu sa izraelskom policijom u blizini Herodove kapije u Starom Jerusalimu.

Israeli settlement ruling delayed as scores more wounded in clashes in  Jerusalem

Šest ljudi je pogođeno šok bombama, a ostale su povređene nesmrtonosnim projektilima. Prema uzveštaju, jedna osoba je hospitalizovana, dok se ostalima saniraju povrede na licu mesta.

Situacija u gradu napeta je od početka maja zbog odluke izraelskog suda o deložaciji nekoliko palestinskih porodica iz jeruzalemske četvrti. Javni nemiri eskalirali su u jednodnevna oružana neprijateljstva između Izraela i palestinskog pojasa Gaze, što je rezultiralo s preko 200 žrtava na palestinskoj strani.

Situacija u gradu je napade još od početka maja zbog odluke Izraelskog suda o delokaciji nekoliko Palestinskih porodica iz Jerusalimske četvrti. Javni nemiri eskalirali su u jednodnedeljnom oružanom sukobu između Izraela i Palestinaca u pojasu Gase što je rezultiralo sa preko 200 žrtava na palestinskoj strani.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJU EMISIJU UŽIVO SA MARIO ZNA!

O uredniku

Mario Bojić