Sve vesti Svet

Novinarstvo? Urednik BBC-ja na mrežama deli uputstva ukrajincima kako da pravilno napadaju Ruse molotovljevim koktelima

Novinarstvo? Urednik BBC-ja na mrežama deli uputstva ukrajincima kako da pravilno napadaju Ruse molotovljevim koktelima

Jedna histerija je po svemu sudeći završena ali zato je uz vojnu operaciju Rusije u Ukrajina krenula druga, po svemu sudeći mnogo opasnija i zaraznija.

Već 11 dana od kako je ruska vojska započela uništavanje ukrajinskih vojnih objekata u Ukrajini zapadni mediji uz već kreiran narativ mržnje započeli su sa do sada nikada viđenom propagandom kako u medijima tako i na društvenim mrežama te je na tom istom zapadu postalo ne samo prihvatljivo već i poželjno mrzeti Ruse, ne Putina, ne ruskog vojnika već čak i ruske mačke ali i ruska tradicionalna jela.

Ali, izgleda da nema kraja ni suludim ali brutalnim sankcijama ni novim, sve snažnijim izlivima mržnje i netrpeljivosti i svakako pristrasnosti kada pričamo o medijima.

BELI PRELETAČEVIĆ U BUNKERU! OVO ĆE DA PUCA DO KIJEVA

Tako smo došli do situacije da je Džeremi Bowen, glavni urednik BBC-ja za Bliski Istok i jedan od najistaknutijih ličnosti ove televizije “prešao igricu”.

Bowen je kako se i sada može videti na njegovom zvaničnom tviter profilu (tviter ovo još uvek nije uklonio) postavio fotografiju uputstva korišćenja molotovljevog koktela.

On je podelio letak na rusko/ukrajinskom jeziku na kojem se nalaze fotografije oklopnih i vojnih vozila uz obeležja koja ukazuju na slabost tih vozila tj. gde bi ukrajinci trebalo da ciljaju kada na ta vozila bacaju molotovljeve koktele.

Postavlja se jednostavno pitanje: da li od ovoga može gore? I verujte nam, plašimo se da odgovorimo na to. 

NultaTačka