Sve vesti Svet

NOVO NORMALNO! DIZNI PATENTIRA METAVERSE TEHNOLOGIJU ZA TEMATSKE PARKOVE

NOVO NORMALNO! DIZNI PATENTIRA METAVERSE TEHNOLOGIJU ZA TEMATSKE PARKOVE
Pisao Elena Vuk

Posetioci Diznijevog parka bi uskoro mogli da se voze kroz metaverzum dok ovaj zabavni gigant istražuje proširenu stvarnost bez slušalica.

Disney Enterprises je odobren za “simulator virtuelnog sveta” patent tokom poslednje nedelje decembra. Tehnologija bi projektovala 3D slike i virtuelne efekte na fizičke prostore, prema američkom Zavodu za patente.

Umesto da bude dizajniran za masovnu zabavu, uređaj bi pratio pojedinačne posetioce parka kako bi personalizovao projekcije. Na primer, dok jedna porodica može videti Mikija Mausa kako ih pozdravlja pored štanda za hot-dog, druga grupa bi mogla da komunicira sa princezom Bel i Pepeljugom.

LEGENDARNI KOMIČAR MRTAV NEKOLIKO NEDELJA NAKON UZIMANJA BUSTERA

Tehnologija je u skladu sa ciljem brenda da priča priče kroz “trodimenzionalno platno”; kao što je istakao izvršni direktor Bob Čapek tokom Diznijevog poziva o zaradama u četvrtom kvartalu.

“Naši dosadašnji napori su samo uvod u vreme kada ćemo moći još bliže da povežemo fizički i digitalni svet, omogućavajući pripovedanje priča bez granica u našem sopstvenom Diznijevom metaverzumu,”; rekao je Čapek.

Zvaničnici Diznija rekli su za LA Tajms da kompanija “nema trenutne planove” da koristi simulator, dodajući da Dizni podnese stotine patenata godišnje kako bi istražio tehnologije u razvoju. Portparol nije odmah odgovorio na Insajderov zahtev za komentar.

Patent naglašava sposobnost simulatora da kreira zajednička iskustva virtuelnog sveta bez slušalica ili mobilnog uređaja, što “može biti skupo i nezgodno za nošenje.” Takođe se kaže da će nosivi AR uređaji zahtevati “opterećene sanitarne procedure” tokom ere COVID-19.

Nulta Tačka/BusinessInsider