Sve vesti Svet

NOVO NORMALNO! Promenio je pol i takmičiće se na Olimpijskim igrama u ženskoj konkurenciji dizanja tegova

NOVO NORMALNO! Promenio je pol i takmičiće se na Olimpijskim igrama u ženskoj konkurenciji dizanja tegova

Dobrodošli u “novo normalno” a to ćete moći već da vidite na predstojećim Olimpijskim igrama u Tokiju.

Novozelandska dizačica tegova Laurel Hubard trebala bi da uđe u istoriju sporta uz znatnu i opravdanu količinu kontroverzi, nakon što je ona ili ono zavanično prva transrodna osoba koja će se takmičiti na ovom globalnom turniru,

U VREME NAJVEĆE CENZURE MEDIJA IKADA VAŠA ULOGA JE VIŠE NEGO ZNAČAJNA! ZATO PODELITE OVAJ ČLANAK SA LJUDIMA KOJE ĆE MOŽDA OVA VEST ZAINTERESOVATI.

43-godišnjak koji će se boriti za medalju kada 2. avugsta u ženskoj kategoriji započne takmičenje u ovoj disciplini.

Hubbard, koji je osvojio srebro na svetskom prvenstvu 2017 i završio šesti na izdanju 2019. nakon što se oporavio od teške povrede ruke na Igrama Komonvelta 2018., rekao je da je presretan što je izabran da učestvuje na Olimpijskim igrama.

VELIKO OTKRIĆE! Google već 10 godina finansira laboratoriju u Wuhanu! Ovo je njihov početak kraja

“Zahvalan sam na podršci koju su mi pružili stanovnici Novog Zelanda”, rekao je Hubard u izjavi. “Kad sam pre tri godine slomio ruku na Igrama Komonvelta, bilo mi je rečeno da je moja sportska karijera stigla do kraja. Ali vaša podrška, ohrabrenje i vaša “aroha” (ljubav) sproveli su me kroz tamu.”

Prema smernicama Olimpijskog komiteta objavljenim u novembru 2015. godina, sportistima koji prelaze sa muškog na ženski pol dozvoljeno je da se takmiče u ženskoj kategoriji bez potrebe za uklanjanjem testisa, pod uslovom da se njihov ukupan nivo testosterona drži ispod 10 nanomola po litri najmanje 12 meseci.

“Novo normalno” ili ne baš toliko normalno? Šta vi mislite? Ostavite vaš komentar u našoj TELEGRAM GRUPI NULTA TAČKA— Pridružite nam se klikom na ovaj tekst.