Sve vesti Svet

Novo upozorenje MOSKVE: Ukrajina priprema hemijski napad na civile kako bi okrivila Rusiju

Novo upozorenje MOSKVE: Ukrajina priprema hemijski napad na civile kako bi okrivila Rusiju

Ruska vlada je u utorak upozorila svet da ukrajinski obaveštajci navodno pripremaju hemijski napad na civile da bi se okrivila Rusija.

U saopštenju koje je izdao Zajednički koordinacioni štab Ruske Federacije za humanitarni odgovor, Rusi tvrde da:

Obaveštajne službe kijevskog režima pripremaju provokacije, kao i hemijski napad na civile, posle koga će da optuže ruske oružane snage da ga koriste protiv civila.

U obaveštenju se navodi:

18. juna 2022. godine, predstavnici Službe bezbednosti Ukrajine stigli su u Primorski sanatorijum Ministarstva zdravlja Ukrajine (Kurortni, Odeska oblast), kako bi pregovarali o pitanjima prijema, smeštaja i pružanja medicinskih usluga i nege za ljude pogođene hemijskim (toksičnim) agensima.

Nakon što je detaljno opisala navodnu lažnu uzbunu za hemijsko oružje, ruska vlada je upozorila „takozvani civilizovani Zapad, Organizaciju Ujedinjenih nacija, Međunarodni komitet Crvenog krsta i Organizaciju za zabranu hemijskog oružja“ da će se ovaj namešteni napad proširiti naširoko od strane zapadnih medija i internet kuća.

Na početku vladinog saopštenja Rusija je ukazala na bolnice u gradovima Bahmutu, Černigovu i Seversku gde je ukrajinska vojska navodno postavila vatrene položaje i snajperske puške uz potpuno zanemarivanje civilne bezbednosti.

U saopštenju se takođe navodi drugi napad koji su navodno izveli ukrajinski neonacistički bataljoni.

Ništa nije SLUČAJNO- Depopulacija je u toku a TRANSHUMANISTI imaju plan kako da ZAMENITE DECU!

Prema ruskim obaveštajnim službama, „militanti ukrajinskih nacionalističkih bataljona spremaju se da pokrenu raketne napade iz stambenih naselja Krivog Roga na lokalnu bolnicu (ulica Osvoboditelej) u Visokopolju pod kontrolom ruskih oružanih snaga. Ukrajinski neonacisti se nadaju da će ovim aktima izazvati kontranapad kako bi optužili ruske oružane snage za neselektivne napade na objekte civilne infrastrukture i eliminaciju ukrajinskog civilnog stanovništva.

Posle planiranog napada na bolnicu, Rusija tvrdi da će Ukrajina koristiti „bespilotne letelice za pripremu lažnih videografskih podataka o navodnim ubistvima civila koje su počinili Rusi“ pre nego što snimak dostavi zapadnim novinskim agencijama.

Rusija je osudila Svetsku zdravstvenu organizaciju i međunarodnu zajednicu zbog toga što više puta nisu odgovorili na postojeće humanitarne probleme u Ukrajini.

Ranije ove nedelje, zapadni mediji jednoglasno su ponovili tvrdnju ukrajinskog predsednika Volodomira Zelenskog da je ruska raketa pogodila tržni centar sa više od hiljadu građana unutra, ubivši 16.

Međutim, od tada je otkriveno da je ukrajinsko vojno skladište municije pored tržnog centra zapravo pogođeno i da tržni centar nije bio pun civila.

O „napadu na civile” koji se široko izveštavao dogodio se samo tri dana nakon što je rusko Ministarstvo odbrane izdalo slično upozorenje da je Ukrajina spremna da izvede napad na civile koji će popratiti zapadni mediji.

Vreme će pokazati da li će se navodni inscenirani napadi desiti.

NultaTačka