Srbija Sve vesti

Obdukcija je nezamenjljiva: Tek posle 2 godine od početka KOVID HISTERIJE Beograd dobio obdukcionu salu

Obdukcija je nezamenjljiva: Tek posle 2 godine od početka KOVID HISTERIJE Beograd dobio obdukcionu salu

Institut za sudsku medicinu u Beogradu nakon celih dve godine od izbijanja kovid histerije dobio je  obdukcionu salu i uslove da se, u skladu sa svetskim standardima bezbednosti, rade obdukcije umrlih zbog ili u vezi sa kovid virusom, izjavila je profesorka Medicinskog fakulteta Tatjana Atanasijević.

Prvi smrtni slučaj u Srbiji koji može da se dovede u vezu sa kovidom-19 dogodio se 20. marta 2020. godine.

Gostujući na RTS, profesorka Tatjana Atanasijević, specijalista sudske medicine, rekla je da je Institut za sudsku medicinu radna jedinica Medicinskog fakulteta, ima šest obdukcionih sala i sve su u funkciji. Podseća da je zgrada Instituta izgrađena pre 40 godina i da ništa nije ulagano u obdukcione sale.

PRIZNANJE: Revakcinisani nemaju nikakvu zaštitu od omikrona! Studija najavljuje stalnu vakcinaciju

„Sada smo dobili sigurnu obdukcionu salu, opremljena je najsavremenijom opremom, urađena je po svim standardima koji su propisani za ovakvu vrstu sala. U sali imamo specijalni sistem ventilacije, koji omogućava negativan pritisak u prostoriji da vazduh iz prostorije ne može da ide van te prostorije, a izbacuje se kroz specijalni sistem ventilacije, prolazi kroz odgovarajuće filtere – to je veliki pomak“, pokušala je da opravda to što se nije vršila obdukcia preminulih dr Atanasijević.

Atanasijević je ipak priznala da je obdukcija važna i nezamenljiva.

“Shvatili smo kada je počela pandemija da patogeneza bolesti jedino može da se do kraja razjasni ako se rade obdukcije”, dodaje ona.

U Srbiji je od posledica virusa COVID-19 do sada navodno umrlo 14.958 ljudi no do sada ni jedna smrt nije dokazano nastala zbog COVID-a 19 jer se obudkcije nisu ni vršile nad preminulima.

Kako Nulta Tačka saznaje, sada će i porodice preminulih biti u mogućnosti da konačno zatraže odbukciju nad telima onih koji su navodno preminuli od COVID-a 19 no zapamtite, “vrana, vrani oči ne vadi”. 

NAJNOVIJI INTERVJU U BUNKERU! MARIO ZNA I NIŠKI PROFA O ZABRANJENIM TEMAMA

 NultaTačka