Sve vesti Svet

OGLUŠILI SE O ZAKON! FLORIDA USKRAĆUJE SREDSTVA I PLATE ZA DVA ŠKOLSKA OKRUGA JER SU NASTAVILI SA OBAVEZNIM NOŠENJEM MASKI

(Rojters) – Ministarstvo obrazovanja Floride saopštilo je u ponedeljak da je uskratilo sredstva za dva školska okruga koji su ove jeseni doneli odluku o obaveznom nošenju maski u učionicama.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

“Komesar za obrazovanje Richard Corcoran najavio je da je Ministarstvo obrazovanja Floride obustavilo mesečne plate članova školskog odbora u Alachua i okrugu Broward, prema uputstvima Državnog odbora za obrazovanje”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Ranije ovog meseca, Odbor za obrazovanje Floride rekao je da će za dva školska okruga biti uskraćeno državno finansiranje ako ne obezbede roditeljima način da njihova deca ne nose maske u školi.

Državni sudija u Floridi u petak je presudio da država nema ovlašćenja da sprovede nalog guvernera Rona DeSantisa koji zabranjuje okruzima javnih škola da zahtevaju maske u učionicama i zabranjuje njegovoj administraciji da uskraćuje sredstva zbog obaveznosti nošenja maski.

DOKTORI SU REŠILI DA DIGNU GLAS RAZUMA! PRVI PUT U BUNKERU! DR ŽELJKO ČVOROVIĆ!

Školski odbori u okruzima Broward i Alachua odredili su da se maske nose u školama uprkos izvršnom nalogu koji je prošlog meseca izdao DeSantis i zabranio lokalnim zvaničnicima da nameću obaveznost za maske.

“Svaki okrug je implementirao obaveznu politiku maski za lice koja krši roditeljska prava tako što ne dozvoljava roditelju ili zakonskom staratelju da isključe svoje dete iz obaveznosti”, navodi se u saopštenju i dodaje da će se kazne nastaviti sve dok se školski odbori ne pridržavaju.

Florida je jedna od nekoliko država u kojima su republikanski guverneri nastojali sprečiti lokalne vlade i školske okruge da propisuju maske.

Ovi guverneri su rekli da takva pravila krše ličnu slobodu. Zagovornici obaveznosti nošenja maski rekli su da su pravila neophodna za ublažavanje pandemije COVID-19, jer slučajevi rastu posebno u područjima sa nižom stopom vakcinacije, izazvani visoko zaraznom Delta varijantom koronavirusa.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”