Region Sve vesti

ONI KOJI NEMAJU KOVID PROPUSNICU NEĆE MOĆI NI DA NARUČE HRANU!? OVO JE NAJNOVIJA MERA “BORBE” PROTIV KORONAVIRUSA U SLOVENIJI

Potvrde moraju da imaju sve osobe koje su korisnici, ili prisutni pri obavljanju delatnosti u Sloveniji.

Nakon trgovinskih lanaca, benzinskih pumpi i ugostiteljskih objekata, na red u Sloveniji za kovid propusnice je došla i dostava hrane.

Slovenija je proširila upotrebu kovid potvrda kojima se dokazuje vakcinacija, prebolevanje ili negativan nalaz na prisustvo koronavirusa.

Tako su, kako prenose mediji, inspektori upozorili restorane da pri dostavi, ali i preuzimanju hrane moraju imati i zatražiti potvrde. Inspektori su sproveli 170 nadzora, od čega 153 u području trgovine, te su usmenim nalozima zabranili obavljanje delatnosti u tri trgovine i tri benzinske pumpe do otklanjanja nepravilnosti.

– Potvrde moraju da imaju sve osobe koje su korisnici, ili prisutni pri obavljanju delatnosti u Sloveniji. Novost je da se to sada odnosi i na dostavu hrane.

Primera radi, kada se hrana dostavlja putem internet aplikacija poput Wolta ili Glova, restoran mora da proveri potvrdu dostavljača pre nego što mu preda hranu, a dostavljač mora da proveri potvrdu kranjeg korisnika, navodi mediji u Sloveniji.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I DRAGAN PILIPOVIĆ O ONOME O ČEMU MALO NJIH SME DA PRIČA!

NultaTačka/STA