Sve vesti Svet

OVO ČEKA I EVROPU A ONDA SLEDI HAOS! ČAK 2,5 MILIONA KAMIONDŽIJA U AMERICI REKLO VELIKO “NE” BAJDENOVOJ OBAVEZNOJ VAKCINACIJI (VIDEO)

Milioni kamiondžija se protive nalogu predsednika Džoa Bajdena za vakcinaciju da bi zadržali radno mesto, koji bi bio katastrofalan za problem lanca snabdevanja u zemlji ako se primeni, rekao je izvršni direktor Američkog udruženja kamiondžija članovima Predstavničkog doma ove nedelje.

„Pokušali smo da budemo veoma jasni administraciji — razumem logiku iza toga — ali ako to uradite, to su posledice“, rekao je predsednik ATA Kris Spir. „Dakle, ako pokušavate da rešite problem lanca snabdevanja, vi ga zapravo pogoršavate i zapravo štetite samom problemu koji pokušavate da rešite”.

ATA je najveća nacionalna trgovinska grupa za transport. Spir je svedočio pred Komitetom za transport i infrastrukturu o problemima u lancu snabdevanja.

Americi trenutno nedostaje oko 80.000 kamiondžija u poređenju sa nivoom pre pandemije. Ako se primeni Bajdenov rok za vakcinaciju do 4. januara, industrija će izgubiti 37% svojih kamiondžija, ili 2,5 miliona ljudi, prema istraživanju ATA.

Poznato je da veliki broj vozača iz Srbije radi u Evropi i svetu, dok je kod nas prisutan stalan nedostatak vozača. To možemo i videti svakodnevno u javnom prevozu. Kako Nulta Tačka saznaje od svojih izvora uskoro se sprema zabrana prolaska kroz zemlje za vozače koji nisu vakcinisani.

Anketa je „ponovo dobila značaj jer je 37% vozača ne samo reklo ‘ne’, nego ‘dođavola ne’”, svedoči Spir.

Zastupnik Dag LaMalfa, republikanac iz Kalifornije, rekao je za Washington Examiner da je lanac snabdevanja katastrofa jer su i Bajden i guverner Gevin Njusom više fokusirani na klimatske promene i vakcinaciju dece. Luke Los Anđelesa, najprometnije na zapadnoj hemisferi, imaju 106 brodova za snabdevanje koji čekaju da se iskrcaju sa obale, prema poslednjim podacima.

„Njusom je bio prilično nepažljiv na sve ovo… a ni Bajdenova administracija ne pomaže“, rekao je LaMalfa. „Kamiondžije su nezavisne osobe. Oni su kao kauboji sa autoputeva i ne žele da ih guraju okolo”.

Spir je takođe svedočio da je kažnjavanje otpremnika za pune kontejnere koji se predugo zadržavaju u lukama loša ideja jer se trošak jednostavno prenosi na potrošače. Luke u Los Anđelesu i Long Biču uvele su takve kazne prošlog meseca kao način da se reše zaostaci u isporuci.

„To je samo još jedan nivo nameta koji ćemo morati da podnesemo. Mislim da to nije dobro rešenje“, rekao je Spir. “To je samo jedna tačka gušenja od mnogih”. On je dodao da je problem jednostavno previše kontejnera naslaganih u lukama i nedovoljno vremena da se oni raščiste.

Republikanski poslanik Rik Kraford je upitao: „Dakle, procena kazni i naknada u vezi sa tim verovatno će samo pogoršati problem sa inflacijom?“

„Mislim da to ne čini ništa dobro, kongresmene. Zaista ne“, odgovorio je Spir.

Nulta Tačka/Washington Examiner

O uredniku

Milena Stojakovic