Srbija Sve vesti

OVO JE ZA SVAKU OSUDU! VIRUSOLOG TANJA JOVANOVIĆ NAZVALA LJUDE KOJI SE NISU VAKCINISALI “IZDAJNICIMA CIVILIZACIJE”

Pisao Elena Vuk

Virusolog prof. dr Tanja Jovanović, profesorka na Medicinskom fakultetu u Beogradu i članica Kriznog štaba, danas je u još jednom od Blicovih diskriminatorskih, korona promo tekstova izjavila  da u pandemiji, kao i u ratu, uvek pobeđuje onaj koji ima mudriju strategiju i odbranu kojom savlađuje neprijatelja.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Ona je između ostalog izjavila da se trenutno po njenom viđenju vodi rat između virusa i čoveka te se ustrmila na veći deo građana Srbije koji se nisu vakcinisali protiv COVID-a 19.

“Ta strategija je omogućila virusu opstanak i dugotrajnu cirkulaciju u populaciji. S druge strane, čovek je našao idealno oružje kojim se suprotstavlja virusnoj infekciji. Jer, naše odbrambene snage u vidu antitela i ćelija imunskog sistema, mogu uspešno da spreče uspostavljanje infekcije. Vakcinacija je pravo oružje protiv virusa, jer na veštački način aktivira naš odbrambeni štit i sprečana virusu da živi zajedno sa nama. Zbog našeg oklevanja, neznanja i nerazumevanja značaja imunizacije, virus je iskoristio svoju šansu da se menja, mutira, kontinuirano nas inficira.

PROVALJENI! OMBUDSMAN ZAHTEVA PRIKAZ SMS PORUKA PREDSEDNICE ,,EK” URSULE FON DER LAJEN KOJA SE U JEKU NABAVKI VAKCINA DOPISIVALA SA IZVRŠNIM DIREKTOROM PFIZER-a

Tako se rat sa virusom nastavlja uz velike gubitke, gubitke ljudskih života, dugotrajne posledice kovida 19 koje zahtevaju dugotrajno lečenje, velike posledice po mentalno zdravlje stanovništva…… Pandemija još uvek utiče na sve sfere našeg života”  istakla je profesorka Jovanović za Blic.

Ona se ubrzo nadovezala na pitanje vezano za činjenicu da više od polovine našeg stanovništva nije vakcinisano te oštro napala narod nazivajući ih izdajnicima.

– Njih posmatram kao izdajnike civilizacije. Bez vakcinacije, niko neće moći da zaustavi i eliminiše virus. Bez masovne vakcinacije ćemo se još godinama biti u pandemiji. Ako su vakcine još vrlo efikasne na nove varijante virusa, pitanje daljeg toga epidemije i dalje zavisi od nas i naše odgovornosti. Ako u kratkom vremenu uspemo da povećamo obuhvat vakcinacije i postignemo kolektivni imunitet, pobedićemo virus. U protivnom, virus će opstati sve dok ne inficira gotovo sve osetljive nevakcinisane osobe. Znači, ishod pandemije zavisi od nas. Mi smo već propustili šansu da ga pobedimo za kraći vremenski period. Ne propustimo sad priliku koju nam je obezbedila nauka da vakcinacijom zadamo virusu poslednji udarac i nastavimo normalno da živimo – objašnjava profesorka Jovanović.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”