Sve vesti Svet

OVO MORATE DA VIDITE: TRENUCI KADA JE POLICIJA POČELA DA PUCA NA DEMONSTRANTE U HOLANDIJI

Hiljada Holanđana je u petak uveče izašlo na centralne trgove i ulice Roterdama na protestu protiv karantina, obaveznih vakcina, kovid pasoša i generalno korona diktature. Pretežno su demonstrarali mladi, što se vidi na snimcima. Narod je mirno stajao, pojedinci su skandirali, kada su se začuli pucnji iz policijskog kordona i pojavio dim.

Pojedinci su zabeležili početak nasilja na ulicama…

Kao što se vidi na snimcima, mahom mladići i devojke su potpuno mirno protestovali, pevali i đuskali kao da su na žurci na otvorenom. Zato je još strašnije što je policija dobila naređenje da puca bojevom municijom bez ikakvog povoda.

Nakon eksplozije i prvih pucnjeva, krenula je panika, opšti metež, jurnjava, ali mnogi su nastavili da mobilnim telefonima snimaju nemile scene i u trku.

Kao što se vidi, policija naoružana do zuba kidiše na goloruke demonstrante, bilo da pružaju neki otpor ili samo stoje.

Stravična scena je kad policija puca na mladića koji stoji (ne vidi se da li i on drži podignute ruke u znak predaje kao ostali), nakon ranjavanja on pada na trotoar i jauče, a narod pritrčava da mu pomogne.

Na društvenim mrežama su napisali da je mladić sa snimka obilno krvario jer mu je razorena arterija, da je privatnim automobilom prebačen u bolnicu jer nije bilo vremena da se čeka Hitna pomoć, koja verovatno ne bi ni mogla da priđe od haosa na ulici, kao i da ne znaju u kakvom je stanju pošto su na prijemu u bolnicu rekli da možda neće preživeti jer je izgubio previše krvi budući da jPolicija je izvela pse, konjicu, oklopna vozila, koristila je vodene topove i eksplozivne naprave, kao i bojevu municiju.

Nakon toga su pojedine grupe mladića krenule u odmazdu, shvativši da ih napada „neprijatelj“, pa su počeli da uništavaju policijske automobile, što se vidi na snimku ispod.

Javno mnjenje je u šoku zbog nasilja policije, sudeći po komentarima na društvenim mrežama, većina Holanđana podržava proteste i oštro se protivi fašističkim korona merama, čak i vakcinisani jer shvataju da i njima slede karantini kao nevakcinisanima (kao u Austriji) i primoravanje na obaveznu vakcinaciju na svakih nekoliko meseci.

Dele se fotografije uhapšenih, na fotografiji je čovek koji je uhapšen dok je mirno stajao i čekao vesti o upucanom prijatelju sa kojim je došao na protest.

Za danas (subotu) su takođe najavljeni protesti protiv korona diktature širom Holandije.

NultaTačka/SrbinInfo