Stav

OVOG “stručnjaka” ne poznajete! Direktor doma zdravlja Čukarica tvrdi da raste broj dece obolele od COVID-a

OVOG "stručnjaka" ne poznajete! Direktor doma zdravlja Čukarica tvrdi da je raste broj dece obolele od COVID-a

Pošto su stari “medicinski stručnjaci” koji su širili paniku, dezinformacije nagovarajući građane Srbije da se vakcinišu kako bi se “spasili” iznenada nestali sada mediji predstavljaju nove “stručnjacke” i to skoro svakog dana kao deo plana daljnjeg nastavka korona histerije i animacije naroda da prihvati četvrtu dozu vakcine.

Upoznajte novog stručnjaka, dr Nenada Bjelicu koji je samo direktor Doma zdravlja ali eto on je stručnjak za medije. Izgleda da im je ponestalo likova.

Dr Nenad Bjelica, direktor Doma zdravlja “Dr Simo Milošević” u beogradskoj opštini Čukarica za medije ističe da je u prvoj nedelji septembra učetvorostručen broj pozitivne dece.

NE ZNA SE KO JE GORI, ovi što izmišljaju krize ili ovi koji u nju veruju! Demokratska Stranka “upozorava”: Odlaganje grejne sezone ugroziće zdravlje građana

– Letos smo imali do desetoro dece pozitivno dnevno, a sada ih je oko 50 dnevno PCR testom dokazano pozitivno. Četvorostruko je porastao broj zaražene dece. A pritom se ne testira baš svako dete koje dođe u dom zdravlja, lekari procenjuju koje ima simptome kovida. Simptomi kovid pozitivne dece su blaži i vezani za gornji respiratorni trakt, sa retkim komplikacijama. To su tipični simptomi respiratorne infekcije sa febrilnim ili subfebrilnim stanjima, tj. povišenom ili jedva povišenom temperaturom – navodi dr Bjelica i dodaje da nema podataka da je ijedno dete koje je poslato na trijažu u Dečju bolnicu “Dr Dragiša Mišović” i zadržano na bolničkom lečenju.

Istovremeno dok je polazak u školske klupe napunio pedijatriju doma zdravlja, u kovid ambulanti za odrasle u Železniku brojke lagano padaju.

– Kurizitet je da imamo linearan pad u kovid ambulanti, smanjen je i broj prvih pregleda i broj pozitivnih u odnosu na broj pregledanih. Nije to neki drastičan pad, ali svakako je od početka septembra u blagom svakodnevnom opadanju broj pacijenata u kovid ambulanti – ističe dr Bjelica.

Početak školske godine bio je i opravdanje da epidemiolozi beograskim školama pošalju posebna uputstva za postupanje u slučaju da neko u odeljenju bude zaražen. Đaci pozitivni na kovid treba da budu u kućnoj izolaciji sedam dana, a po isteku iste da od nadležnog pedijatra, koji će ih pregledati, dobiju potvrdu da mogu da se vrate u školsku klupu.

U odeljenju u kom je zaraženi đak preporučeno je da svi učenici nose maske celodnevno, a posebno tokom časova, pet dana od poslednjeg dana boravka pozitivnog učenika u školi. Takođe, neophodno je i pojačati mere lične higijene, a posebno pranje i dezinfekciju ruku.

Zapamtićemo Nenadića, zapamtite ga i vi jer nikad se ne zna kada ko može da iskoči na televiziji.

NultaTačka/Kurir