Sve vesti Svet

PAKLENI PLAN! BAJDEN IMA IDEJU KAKO DA VAKCINIŠE CEO SVET(VIDEO)

Pisao Elena Vuk

Predsednik Amerike Džo Bajden obećao je da neće prisiljavati naciju na još jedno zatvaranje kako se širi novi soj Covid-19. Osim što podstiče vakcinaciju, Bajden je rekao da SAD “moraju vakcinisati svet”.

Bajden je izložio svoju politiku prema koronavirusu u narednim mesecima u tekstu objavljenom u četvrtak u USA Today. U tom tekstu, predsednik je rekao da je brzo širenje nove varijante Omicron, koja se već proširila na SAD, “uzrok zabrinutosti”, ali ne i “za paniku”.

U očiglednom pokušaju da ublaži strahove da bi novi soj mogao dovesti do potpunog zaustavljanja ekonomskog oporavka, Bajden je tvrdio da ne razmatra nikakva sveobuhvatna ograničenja.

“Borićemo se protiv Covid-19 ne zatvaranjem, već sveobuhvatnom vakcinacijama, pojačivačima, testiranjem i još mnogo toga”, napisao je. Neke od ovih mera produžiće vreme vakcinacije i po noći i vikendom, a otvoriće se više mesta za vakcinaciju.

Amerikanci mogu očekivati da će apoteke slati svima spam e-poštu sa kojima će “širiti vest” o dostupnosti vakcina, slati “milione SMS-ova i e-mailova kako bi podsetili svoje klijente”. Administracija će u međuvremenu doći do 60 miliona Amerikanaca na Medicare-u, otkrio je Bajden.

Kao deo svog plana da škole ostanu otvorene, Bajden je rekao da će vlada pojačati svoju kampanju vakcinacije usmerenu na decu od pet godina, kao i otvaranje “stotine novih porodičnih klinika za vakcinaciju”. Predsednik je takođe rekao da će zahtevati od privatnih osiguravajućih kuća da pokriju troškove brzih testova kod kuće, napominjući da će testovi biti besplatni i dostupni na “hiljadama lokacija širom zemlje” za one koji nemaju osiguranje.

Pozivajući sve Amerikance koji ispunjavaju uslove da prime dodatne doze vakcina, Bajden je izjavio da masovna vakcinacija američke populacije sama po sebi neće rešiti problem, tvrdeći da bi SAD trebale pomoći drugim zemljama da vakcinišu svoju populaciju.

“Moramo vakcinisati svet i ojačati međunarodna pravila putovanja za ljude koji dolaze u SAD”, rekao je Bajden, dodajući da SAD planiraju sa isporukom 200 miliona doza u narednih 100 dana, uz 280 miliona vakcina koje su već poslali.

Što se tiče onih koji su već bili zaraženi virusom, Bajden je rekao da njegova administracija radi na povećanju “dostupnosti novih lekova, uključujući tretmane monoklonskim antitelima”, kao i antivirusnih pilula, kada ih odobri američka Uprava za hranu i lekove(FDA).

Nulta Tačka/RT