Sve vesti UFO

PENTAGON KONAČNO OBJAVIO IZVEŠTAJ O NLO-u! Mnogi su ovo čekali decenijama! (VIDEO)

PENTAGON KONAČNO OBJAVIO IZVEŠTAJ O NLO-u! Mnogi su ovo čekali decenijama! (VIDEO)

Vašington- Američka obaveštajna zajednica objavila je sinoć svoj dugo očekivani izveštaj o onome šta zna o nizu misterioznih letećih objekata koji su viđeni kako se kreću ograničenim vojnim vazdušnim prostorom u poslednjih nekoliko decenija.

Ukratko, prema izveštaju od petka, odgovora je vrlo malo, ali činjenica da je obeštajna zajednica objavila nerazvrstani dokument jedan je od prvih slučajeva kada je američka vlada javno priznala da su ova neobična vazdušna posmatranja pilota mornarice i drugih vredna legititimiteta.

Istražitelji nisu pronašli dokaze da su ove pojave predstavljele ili vanzemaljski život ili veliki tehnološki napredak stranog protivnika poput Kine i Rusije.

KINESKE BANKE SADA DRŽE PREKO 1 TRILIJON AMERIČKIH DOLARA DEVIZNIH REZERVI

“Od 144 izveštaja sa kojima ovde imamo posla, nemamo jasne naznake da iza njih stoji neko nezemlajsko objašnjenje- ali ići ćemo tamo gde nas podaci odvedu, rekao je visoki američki zvaničnik .

Istraživači su takođe bili uvereni da je većina pojava predstavljala “fizičke predmete” rekao je zvaničnik novinarima.

“Apsolutno vjerujemo da ono što vidimo nisu samo artefakti senzora. To su stvari koje fizički postoje”, rekao je zvaničnik, napominjući da je 80 prijavljenih incidenata uključivalo podatke iz više senzora. U 11 slučajeva istražitelji su vjerovali da je došlo do sudara koji je “skoro promašio” s američkim osobljem.

Nakon dugogodišnjih sukoba u Vašingtonu, uključujući birokratske bitke u Pentagonu i pritisak određenih članova Kongresa, čini se da američka vlada konačno shvata ozbiljno ono što se već duže vreme smatra krucijalnim pitanjem.

ŠTA DA OČEKUJEMO OD PENTAGONA I PUŠTANJA INFORMACIJA O VANZEMALJCIMA! Holivud, stvarnost ili nešto treće?

Za zakonodavce i obaveštajno i vojno osoblje koje radi na neobjašnjivim vazdušnim pojavama, veća zabrinutost oko ovoga nije u tome što vanzemaljski život posećuje zemlju, već u tome što bi strani protivnik poput Rusije ili Kine mogao na američkoj zemlji da isprobava neku vrstu tehnologije sledećeš generacije.

To je jedan od razloga zbog kojeg će ovaj neklsifikovani izveštaj verovatno razočarati NLO-ologe koji su se nadali da bi mogao da pruži konačan dokaz da je američka vlada stupila u kontakt sa vanzemaljskim životom.

“Godinama su muškarci i žene kojima verujemo da će braniti našu zemlju izveštavali o susretima sa neidentifikovanim avionima koji su imali superiorne sposobnosti, a godinama su njihove brige često ignorisane ili ismejavane, ” rekao je republikanski senator Marko Rubio, zamenik predsedavajućeg Senata.

Obaveštajni odbor, kaže u izjavi od petka: “Ovaj izveštaj je važan korak u katalogizaiciji ovih incidenata, ali to je samo prvi korak. Odsek za odbranu i obaveštajna zajednica imaju puno posla pre nego što nešto zapravo i shvatimo.