Sve vesti Svet

Pilule protiv radijacije i konzervirana hrana rasprodati u SAD usred panične kupovine

Pilule protiv radijacije i konzervirana hrana rasprodati u SAD usred panične kupovine

Pilule protiv radijacije i hrana za preživljavanje rasprodaju se u Sjedinjenim Državama usred panične kupovine kao odgovor na potencijal da rat u Ukrajini eskalira do nuklearnog sukoba.

Proizvođači u SAD prijavljuju nedostatak zaliha tableta kalijum jodida, a IOSAT je rasprodao svoje kutije(koje sadrže 14 pakovanja) koje se obično prodaju za 13,99 dolara na njihovoj veb stranici.

Potražnja je toliko intenzivna da se ista kutija tableta sada prodaje za oko 149 dolara na eBay-u.

Četiri kutije tableta Thyrosafe kalijum jodida takođe su se prodavale za 132,50 dolara, dok je na drugom spisku bila kutija tableta IOSAT od 130 mg po ceni od 89,95 dolara.

Kompanija Anbex, Inc., sa sedištem u Njujorku, koja snabdeva prodavce pilulama, potpuno je van zaliha i neće imati nove zalihe do sledećeg meseca.

„Nadamo se da ćemo imati ponovo zalihe početkom aprila, ali se zalažemo da to bude kraj marta“, rekao je Troj Džons, potpredsednik prodaje i marketinga za Anbex.

Rusija stavila na crnu listu 313 kanadskih državljana, uključujući premijera Džastina Trudoa

Džons je rekao da je potražnja počela da raste krajem februara i da je došla iz bolnica, opština i vlada nakon što je Rusija preuzela kontrolu nad nuklearnom elektranom u Černobilju.

„Velika potražnja je počela od 23. do 28. februara“, rekao je Džons. “Prodali smo sav inventar koji smo imali”.

Poslednji put su dobavljači doživeli slične skokove potražnje 2018. godine, kada je predsednik Donald Tramp tvitovao da ima „mnogo veće i moćnije“ dugme od severnokorejskog lidera Kim Džong Una, pored lažne uzbune o balističkim projektilima nad Havajima koja se dogodila januara iste godine.

Kao što smo ranije istakli, uprkos tome što su uglavnom beskorisne u slučaju stvarnog nuklearnog rata (trebalo bi da se koriste za zaštitu od curenja radijacije iz nuklearnih elektrana), Evropljani su takođe panično kupovali pilule kalijum jodida.

CDC je upozorio da redovno uzimanje tableta može izazvati teške bolesti i smrt.

„Oni u panici gomilaju ReadyWise komplete za hitne slučajeve koji se prodaju u prodavnicama Costco Wholesale Corporation ili na mreži, i bar je jedna vrsta proizvoda već rasprodata”.

„ReadyWise-ova paleta sa hranom za hitne slučajeve od 5.400 porcija „nije na zalihama“, navodi se na veb stranici Costco-a. Komplet za hranu za hitne slučajeve dolazi u 36 kanti sa hranom od 5,3 galona koje mogu da traju do 25 godina”.

MARIO ZNA UŽIVO PONOVO SA GLEDAOCIMA!  NA KANALU NULTA TAČKA!

Nulta Tačka/InfoWars