Sve vesti Svet

Po kratkom postupku! Ruska policija pohapsila više od 1000 prozapadnih demonstranata koji protestuju protiv mobilizacije

Po kratkom postupku! Ruska policija pohapsila više od 1000 prozapadnih demonstranata koji protestuju protiv mobilizacije

U Rusiji su večeras u 38 gradova uhapšene najmanje 1.054 osobe koje su protestovale protiv danas objavljene delimične mobilizacije, navodi nevladina organizacija OVD-Info.

OVD-Info, organizacija specijalizovana za brojanje uhapšenih, navela je da su hapšenja izvršena u najmanje 38 gradova Rusije.

Novinari Frans presa u Moskvi videli su najmanje 50 privedenih na jednoj od glavnih ulica, a u Sankt Peterburgu policija je autobus napunila uhapšenim ljudima.

Studija kaže da bi NUKLEARNI RAT izazvao novo apokaliptično ledeno doba

Kako prenose zapadni mediji demonstranti su uzvikivali „Ne ratu!“, „Ne mobilizaciji!“, „Putin u rov!“.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je danas najavio delimičnu mobilizaciju u Rusiji, a Ruski pokret „Vesna“ (Proleće) pozvao je zato na sveruske proteste protiv mobilizacije no ove večeri se okupilo jedva par hiljada demonstranta.

Vlasti, su, međutim, upozorile da će to biti najstrože kažnjeno.

Aktivisti su na društvenim mrežama pozvali građane da se okupe u 19 časova u centrovima svojih gradova.

Rusko regulatorno telo za medije (Roskomnadzor) upozorilo je danas medije da će biti „smesta blokirani“ u slučaju da šire „lažnu informaciju“ o mobilizaciji.

PAPA i “društvo” STVORILI NOVU VERU- U svetu već šetaju klonovi

Moskovsko tužilaštvo danas je podsetilo da su pozivi na „neusaglašene akcije“ i učešće u njima kažnjivi i da preti i krivična odgovornost, uz kaznu do 15 godina zatvora.

NultaTačka