Sve vesti Svet

POBEDA! SPOTIFAJ UKLANJA MUZIKU PROVAKSERA NILA JANGA NAKON ŠTO JE UCENIO PLATFORMU ZBOG DŽOA ROGANA

POBEDA! SPOTIFAJ UKLANJA MUZIKU PROVAKSERA NILA JANGA NAKON ŠTO JE UCENIO PLATFORMU ZBOG DŽOA ROGANA

Muzička striming platforma Spotifaj u procesu je povlačenja muzike Nila Janga nakon što je odbila da ukloni podkast Džoa Rogana usled muzičarevih tvrdnji da voditelj širi dezinformacije o vakcini.

Njujork Tajms je opisao potkast Džoa Rogana kao „jedan od najkozumiranijih medijskih proizvoda na planeti“. “The Joe Rogan Experience” je nasjlušanija emisija na Spotifaju, a pre dve godine Rogan je potpisao ugovor na 100 miliona dolara koji je Spotifaju dao eksluzivna prava na njegovu emisiju.

Legendarni provakser roker Nil Jang je ove nedelje podelio pismo svom timu u kojem je službeno tražio da uklone njegovu muziku sa Spotifaja.

ROKER PROVAKSER NIL JANG UCENJUJE SPOTIFAJ: ILI DŽO ROGAN ILI JA

“Odmah obavestite Spotifaj da otkazujem dostupnost sve svoje muzike kod njih što je pre moguće”, napisao je Jang u svom pismu. “To radim jer Spotifaj širi lažne informacije o vakcinama – potencijalno uzrokujući smrt onima koji veruju u dezinformacije koje oni šire.”

Portparol Spotifaja potvrdio je da je ova striming platforma u procesu uklanjanja muzike Nila Janga.

„Želimo da sav svetski muzički i audio sadržaj bude dostupan korisnicima Spotifaja. Uz to dolazi i velika odgovornost u balansiranju bezbednosti za slušaoce i slobode za stvaraoce. Imamo detaljne smernice za sadržaj i uklonili smo preko 20.000 epizoda podkasta povezanih sa Kovidom od početka pandemije. Žao nam je zbog Nilove odluke da povuče svoju muziku sa Spotifaja, ali se nadamo da ćemo mu uskoro ponovo poželeti dobrodošlicu“, rekao je portparol.

ŠEF JAVNOG ZDRAVLJA SAD-a PREDLAŽE CENZURU DŽOA ROGANA (VIDEO)

Od početka pandemije, Rogan, koji ima legije odanih sledbenika, više puta je širio obmanjujuće i lažne tvrdnje, piše “Gardijan”.

Pre nekoliko nedelja, 270 lekara, naučnika, zdravstvenih radnika i profesora napisalo je otvoreno pismo Spotifaju, izražavajući zabrinutost zbog medicinskih dezinformacija na Roganovom podkastu.

NultaTačka