Sve vesti Svet

Policajac prekinuo crkveno služenje kako bi proverio da li svi nose maske

Policajac prekinuo crkveno služenje kako bi proverio da li svi nose maske
Pisao Elena Vuk

Policija u Pertu u Australiji zaprepastila je stanovnike na katoličkoj misi u četvrtak kada su ušli u crkvu kako bi se uverili da ljudi nose maske za lice.

Policajci su prekinuli svešteničku službu na pola puta kako bi pregledali članove kongregacije u crkvi St. Bernadette's Glendalough nakon što su primili dojavu da se nekoliko posetitelja crkve ne nosi maske na licu.

“Utvrđeno je da pet osoba ne nosi maske, od kojih je jedna imala izuzetak, dok su ostale četiri prisiljene da ih stave”, prenosi 7News.com.au.

Australijski mediji izveštavaju: “Maske se trenutno moraju nositi u svim javnim zatvorenim prostorima u regijama Pert i Pil, South West, Wheatbelt i Great Southern.”

Na fotografiji koju je jedan parohijanin podelio na Facebooku vidi se uniformirani službenik koji nosi masku kako ide prolaz po prolaz kako bi pregledao maske i izuzeća.

“Policajac je sebi dozvolio da uđe, šepureći se u prolazu tražeći pravilno ponašanje maske i proveravanje izuzeća”, napisao je muškarac koji je objavio fotografiju.

Gde smo ranije videli ovakvo ponašanje u istoriji?

Drugi parohijanin je za 6PR Radio rekao: „Svi su bili prilično zapanjeni, bilo je u sukobu“, dodajući: „Zabrinjavajuće je videti liturgiju koju volite kako je zaustavila policija“.

Nakon toga, policija je izjavio da je postupao na osnovu dojave jednog člana zajednice.

Policija je razgovarala sa 5 osoba koje su se povinovale nošenjem maski.

“Jedna osoba je dostavila dokaz o izuzeću.”

Katolička nadbiskupija Perta, nadbiskup Tim Kostelo, okarakterisao je postupke oficira kao “vrlo žaljenje” i osudio posetioce crkve koji nisu nosili maske.

„Nadam se da će se moći pronaći drugi načini za rješavanje ovog delikatnog pitanja u budućnosti i moja kancelarija je spremna da sarađuje s policijom po ovom pitanju“, rekao je Costelloe.

Formalna je i vrlo javna politika nadbiskupije u Pertu da učini sve što može da olakša poštivanje svih vladinih zahtjeva u vezi s pandemijom COVID-19.

“Za mene je žao što je policija dovedena u poziciju koja ju je navela da preduzme akciju koju je uradila.”

Kostelo je dodao da su kongreganti “malo potreseni” zbog prekida..

Nulta Tačka/InfoWars