Sve vesti Svet

Ponele ga emocije? Ukrajinski doktor koji je naredio kastraciju Rusa se predomislio

Ponele ga emocije? Ukrajinski doktor koji je naredio kastraciju Rusa se predomislio

Šef ukrajinskog projekta „Mobilna bolnica“ Genadij Druzenko koji je na ukrajinskoj televiziji pozvao na nasilje protiv zarobljenih ruskih vojnika, objavio je na Fejsbuku da su ga ponele emocije i da ipak nikoga neće kastrirati.

„ZVANIČNO JE! Projekat„Mobilna bolnica“ nikoga ne kastrira i neće.
Ovo su bile emocije. Izvinite, molim vas. Mi spasavamo živote. Tačka“.

Ukrajinski doktor prethodno je u TV prenosu izjavio da „Putinova tehnika dobro gori, a leševi putinoida smrde, iako su svakako ništavni”.

“Dao sam mojim lekarima uputstva. Uvek sam bio veliki humanista i govorio da čim je čovek povređen, više nije neprijatelj, nego pacijent. Ali, sada je data vrlo stroga naredba da se svi muškarci kastriraju, jer to nisu ljudi, nego bubašvabe. I, verujte, svi lekari, koji su spasavali živote pacijentima… Rusi će umirati u veoma velikom broju“, rekao je ukrajinski lekar”.

Predsednik Istražnog komiteta Rusije Aleksandar Bastrikin naložio je da se odmah pokrene krivični postupak i uradi proceduralna procena Druženkovih postupaka. Protiv lekara čiji je stav u suprotnosti sa zakonom, kao i sa normama medicinske etike, biće raspisana i međunarodna poternica.

MARIO ZNA UŽIVO -Ovo mediji ne smeju da objave- Najnovije ZABRANJENE INFORMACIJE

Nulta Tačka/Sputnik