Sve vesti Svet

PONOVO NEĆE NIŠTA OTKRITI?! NOVI ISTRAŽIVAČKI TIM SZO-a O POREKLU COVID-a UKLJUČUJE JOŠ JEDNOG POMOĆNIKA PETER DASZAK-a

Svetska zdravstvena organizacija nedavno je okupila novi tim istraživača koji će „istražiti“ poreklo COVID-19, a posebno teoriju curenja iz laboratorije, i izjavila da će se ovog puta izbeći sukob interesa. Međutim, jedan od vodećih članova je naučnik koji je potpisao zloglasno pismo Lancet-a, šefa EcoHealth Alijanse Peter Daszak-a koje je pokušalo da ugasi teoriju pre nego što se uopšte ispitala.

Washington Free Beacon napominje da je šef nemačkog Instituta za virusologiju Christian Drosten u najnovijem timu SZO i da je „potpisao kontroverzno pismo odbacujući ideju da je virus potekao iz kineske laboratorije kao „teoriju zavere“.

Kao što smo ranije primetili, kineska komunistička vlada je zajedno sa Daszak-om vodila tok patetične „istrage“ SZO, koja je već odbacila teoriju curenja iz laboratorije nakon samo tri sata posete ustanovi u februaru.

Osim toga, Kina je odbila da sarađuje sa obnovljenom istragom SZO, izjavljujući da je svaki pokušaj da se ispita teorija curenja iz laboratorije “protiv nauke” i tvrdeći, suprotno obaveštajnim podacima SAD i zaključcima SZO, da su radnici iz laboratorije hospitalizovani sa COVID-om na jesen 2020.

U avgustu, šef SZO istrage o poreklu priznao je da je Kina u osnovi naredila svom timu šta treba da napiše u svom izveštaju i dozvolila im da pomenu teoriju curenja iz laboratorije, ali samo pod uslovom da ne preporuče da se istraga nastavi u tom pravcu.

Otkrivajući jasne dokaze prikrivanja, Washington Post je izvestio da je danski šef SZO Ben Embarek to priznao nakon što je takođe prokomentarisao da veruje da je nulti pacijent radnik na Institutu za virusologiju u Vuhanu, gde su vršeni eksperimenti na koronavirusima.

Embarek je napomenuo da je “ljudska greška” na kraju mogla dovesti do prenosa virusa na ljude, ali da “kineski politički sistem ne dozvoljava vlastima da to priznaju”.

Embarek je prokomentarisao da bi „neko takođe mogao poželeti da sakrije nešto“.

Nulta Tačka/InfoWars