Sve vesti Svet

PORAST SAMOUBISTAVA kod mladih kao posledica ZAKLJUČAVANJA U VREME GLOBALNE PANDEMIJE

PORAST SAMOUBISTAVA kod mladih kao posledica ZAKLJUČAVANJA U VREME GLOBALNE PANDEMIJE

Utvrđeno je da su zatvaranja ljudi za vreme KOVID 19 pandemije glavni faktor koji je doprineo udvostručavanju pokušaja samoubistva starih između 5 i 25 godina u Australiji.

Tokom poslednjih 6 meseci, organizacija za pomoć deci ” the Kids” otkrila je da je bilo 862 pokušaja samoubistava kod mladih ljudi, što znači da su se intervencije udvostručile u razmaku od godinu dana.

ČOVEK IZ KOMŠILUKA OTKRIO ŠTA SE SVE KRIJE IZ KORONE! Mislav Kolakušić: Od politike do medija pa sve do farmeceutskih kuća

Grupa je primetila da su teška depresija izazvana zaključavanjem KOVID 19 glavni pokretački faktor u porastu.

Od decembra 2020. do Maja 2021, intervencije su na nacionalnom nivou porasle za ogromnih 99% u odnosu na isti period pre godinu dana.

”Strahovali smo od povećanja ranjivosti dece kao rezultat pandemije i usled zaključavanja, međutim trenutni skok hitnih intervencija u ime dece i mladih širom Australije veoma je uznemirujući. Stoga, veoma je jasno da pandemija uzima danak u životima dece i mladih, međutim, na sreću mladih koji traže pomoć agencije uspeli smo da sprečimo 862 slučaja mogućeg samoubistva na nacionalnom nivou u poslednjih šest meseci”, rekla je direktorka YourTown-a Trejsi Adams.

Ranije ove godine, eksperti iz Velike Britanije upozorili su da su izolacija i depresija izazvane zaključavanjima stvorili ”pandemiju mentalnog zdravlja”.

ZABRINJAVAJUĆE! Rentgentski snimci pokazuju javljanje simptoma raka dojke kod vakcinisanih žena

Kako mediji navode, u Americi su psihijatri napisali 86% recepata za psihotropne lekove, uključujući antidepresive, tokom meseci zaključavanja Marta i Aprila 2020. u poređenju sa Januarom i Februarom.

Kao što smo juče istakli, profesor medicine sa Univerziteta Stanford Jai Bhatačarija kaže da ce se u budućnosti zaključavanje gledati kao na najkatastrofalnije štetnu politiku u ”celoj istoriji”.

”Svaka siromašna osoba na licu zemlje suočila se sa nekom štetom, ponekad i katastrofalnom, zbog ove politike zaključavanja. Gotovo od samog početka zaključavanje je imalo ogromne kolateralne posledice, stvari koje je ponekad teško videti, ali su ipak stvarne”, izjavio je on.