Sve vesti Svet

Pored protivljenja naroda i najave vrha države da neće biti prajda danas je zvanično Otvoren Evroprajd 2022

Pored protivljenja naroda i najave vrha države da neće biti prajda danas je zvanično Otvoren Evroprajd 2022

Nedelja “ponosa” u Beogradu završava se Evroprajd šetnjom, koja zakazana za 17. septembar u 17 časova, ispred Narodne skupštine.

Evroprajd 2022 zvanično je otvoren danas u 12 sati ispred Palate Srbija. Prvi put podignute su zastave Evroprajda čime je zvanično počela “Nedelja ponosa”.

Za kumu Evroprajda izabrana je Ivana Rašić Sajsi MC.

Otvaranju Evroprajda 2022 prisutvovala je i poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković.

Goran Miletić, koordinator “Evroprajda 2022” zahvalio se medijima i prisutnima i najavio šetnju za subotu, 17. septembar.

– Zvanično, od ovog trenutka počinje zvanično 130 događaja koji će obeležiti Evroprajd – rekao je Miletić i dodao da će Beograd pokazati da je otvoren i grad jednak za sve.

Otvaranje Evroprajda čestitala je i Kristin Gerin, predsednica evropskih prajdova, istakavši da je to najvažniji Evroprajd koji smo do sad imali.

Pored Međunarodne konferencije o ljudskim pravima i velikog broja inostranih gostiju, diplomata, predstavnika stranih vlada, tokom trajanja Evroprajda biće organizovan i veliki broj izložbi, aktivističkih, edukativnih, kulturnih i zabavnih događaja.

U okviru Evroprajda, najavljene su i dve večeri koncerata, na kojima će nastupiti domaći i evropski izvođači, poput Senide, Sare Jo, Angeline, Roia Pereza, Patrika Mejsona i mnogih drugih.

PARADA NIJE OTKAZANA ali mi smo prijavili skup za 17.9- Nova epizoda ISTOČNIK- Gost Ivica Božić (VIDEO)

Nedelja ponosa u Beogradu završava se Evroprajd šetnjom, koja zakazana za 17. septembar u 17 časova, ispred Narodne skupštine.

Evroprajd je panevropska LGBTI+ manifestacija, koja se svake godine održava u drugom gradu Evrope. Beogradski EuroPride biće ujedno i istorijski, jer je prvi koji se održava u regionu i generalno u ovom delu Evrope. Obzirom da je veliki broj građana protiv održavanja ove manifestacije, juče je bilo oko 100.000 građana na ulicama da izrazi svoje neslaganje, ostaje da se vidi da li održavanje prajda na silu pored zabrane će da dovede do sukoba na ulicama.

Kompletan program tokom Nedelje ponosa možete naći na linku.

Nulta Tačka/Mediji