Sve vesti Svet

POSLE PRVE NEDELJE I DEPORTACIJE ĐOKOVIĆA AUSTRALIJAN OPEN U GUBITKU DESETINE MILIONA DOLARA

POSLE PRVE NEDELJE I DEPORTACIJE ĐOKOVIĆA AUSTRALIJAN OPEN U GUBITKU DESETINE MILIONA DOLARA

Posle prve nedelje gubici se procenjuju na desetine miliona dolara, direktor Krejg Tajli pred ostavkom, one koji su proterali Đokovića baš briga

Proterivanje Novaka Ðokovića izazvalo je ogromne probleme oranizatorima prvog grend slema u sezoni. Čelnici Australijan opena suočeni su finansijskim gubitkom posle prve nedelje takmičenja, koja se procenjuje u desetinama miliona dolara.

O čemu se zapravo radi? Brojke koje se tiču novca su zabrinjavajuće i izazivaju glavobolju organizatorima, a australijski političari, pre svih oni koji su doneli odluku za deportaciju Novaka Đokovića, ne haju za tenis.

I ovo je potvrda da su premijera Australije Skota Morisona, ministra za imigracije Aleksa Hoka i premijera savezne države Viktorija Danijela Endrjuza brinuli samo politički poeni, koje su zgrnuli posle fašističke kampanje koju su vodili protiv najboljeg tenisera na svetu. Zbog svega ovoga, sasvim je izvesno da će direktor Australijan opena Krejg Tajli podneti ostavku po završetku turnira.

Muted Australian Open begins missing full complement of fans and its usual buzz | Australian Open 2021 | The Guardian

 

Činjenica je da je kapacitet svih stadiona u Melburnu smanjen na 50 odsto zbog korone, ali je poseta katastrofalna! Jedini meč na kojem je „Rod Lejver Arena“ bila puna bio je onaj između Danila Medvedeva i Nika Kirijosa. Pristojno popunjena bila je i na meču Rafe Nadala i Karena Hačanova, dok je na ostalim susretima broj gledalaca bio zabrinjavajući. Očigledno je da kad nema Novaka Đokovića, gledaoce više tenis i ne interesuje.

SUDIJA NAREDIO FDA DA ODMAH OBJAVI PODATKE O VAKCINI PROTIV COVID-19

Velika srpska kolonija koja živi u Melburnu otkazivala je karte i tražila refundaciju posle proterivanja Đokovića, a njihov primer sledili su Grci, Makedonci, Poljaci, Irci…

Engleska kompanija „Search Intelligence“ objavila je da je analizom trendova na pretraživaču „Gugl“ došla do neverovatnog podatka – čak 25 odsto više je onih koji traže kako da vrate ulaznice u odnosu na one koji bi da kupe. Iz ove kompanije poručuju da je glavni razlog tome upravo Novak Ðoković.

Poseta na Australijan openu

Svi mečevi

17. januar 25.206

18. januar 26.367

19.januar 25.653

20. januar 30.102

21. januar 34.177

Nulta Tačka/SrbinInfo