Sve vesti Svet

POSTOJI VELIKA MOGUĆNOST DA VEGANI IZBEGNU OBAVEZNU VAKCINACIJU U VELIKOJ BRITANIJI

Vegani će biti izuzeti iz obavezne vakcinacije protiv COVID-a 19 a poslodavci riskiraju pravne radnje ako budu insistirali da se njihovi radnici vakcinišu kažu stručnjaci.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Procenjuje se da se oko pola miliona Britanaca koji ne konzumiraju životinjske proizvode ne moraju pridržavati preporuke ili obavezne vakcinacije prema zakojnima o zapošljavanju.

Velike korporacije, uključujući Netflix i Google, ranije ove nedelje obavestile su svoje radnike da se moraju vakcinisati pre povratka u svoje kancelarije a ministar spoljnih poslova Velike Britanije Dominic Raab rekao je u četvrtak da je takva odluka Big Tech kompanija ,,pametna politika”.

Vakcine protiv COVID-a ne sadrže životinjske prozvode ali ove vakcine kako se može i pročitati na prezentacionim websajtovima farmako kompanija koje proizvode cepiva trenutno prolaze kroz testiranje na životinjama (kasne malo zar ne?)

Bilo kako bilo, prošle godine u Engleskoj je etičko veganstvo postalo zaštićena karakteristika.

To znači da bi bilo koji poslodavac rizikovao sudske procese ukoliko naredi da se radnici vakcinišu.

Portparol advokatske firme Lewis Silkin rekao je za engleski Telegrad: ,,Neki vegani se možda neće složiti sa vakcinacijom zbog toga što će vakcine neizbežno biti testirane na životinjama.”

NAUČNI TOTALITARIZAM JEDE LJUDSKU SLOBODU I GRIZE PRIVATNU SVOJINU

,,Ranije je utvrđeno da veganstvo i etičko veganstvo predstavlja verovanje koje je zaštićeno, poput bilo koje druge veroispovesti.

Ova zaštita znači da bi vegani i ljudi iz drugih kategorija, uključujući neke verske grupe, kao i oni s određenim zdravstvenim stanjima, mogli da pokrenu tužbe protiv poslodavca koji ih primorava na vakcinaciju.

To se događa kada se Vlada suočava s izazovima u vezi s obavezom ubistva i uvođenjem “pasoša za vakcinu”, za koje se tvrdi da bi mogli pomoći u sprječavanju daljnjih blokada.

Sa druge strane ugruženje vegana iz Velike Britanije ohrabruje svoje članove da se vakcinišu no kako kaže Clare Chappell, pridruženi advokat u Peacock & Co to ne znači da neko ko je vegan neće sutra svog poslodavca tužiti sudu zbog primoravanja na vakcinaciju.

,,Mislim da će u narednim mesecima i godinama biti mnogo zanimljivih slučajeva kada je reč o diskriminaciji, vezano za sva pitanja, ne samo pitanja vegana koji su primorani na vakcinaciju.”- dodala je Clare Chappell

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

NultaTačka/YahooFinance