Sve vesti Svet

Portparol Kremlja: Rusija je spremna da večeras nastavi pregovore

Potparol Kremlja: Rusija je spremna da večeras nastavi pregovore
Pisao Elena Vuk

U popodnevnim časovima, ruska delegacija će stići na mesto na kojem će se održati nova runda pregovora sa ukrajinskim predstavnicima, koja je zakazana za večeras, saopštio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov nije precizirao lokaciju na kojoj će biti održan sastanak.

Naša delegacija će biti tamo kasno popodne. Sačekaće ukrajinske pregovarače. Naša delegacija biće spremna da večeras nastavi razgovor – poručio je Peskov.

On je rekao i da se Moskva nada da će ukrajinska delegacija doći na pregovore i da će oni biti uspešni, ali da ne želi da predviđa njihov ishod.

Portparol Ministarstva inostranih poslova Belorusije Anatolij Glaz rekao je za RIA Novosti da je Belorusija spremna da organizuje sastanak predstavnika Rusije i Ukrajine na svojoj teritoriji u bilo kom trenutku.

On je dodao da je važno samo da se o tome dogovore delegacije, prenosi Sputnjik.

Glaz je rekao da su pripreme za pregovore u završnoj fazi, prenosi TASS.

Ruska agencija je prethodno, pozivajući se na neimenovani izvor, javila da su pregovori, koji su planirani za danas, odloženi, ali da nisu otkazani.

“Nije otkazano: raspored je promenjen”, naveo je neimenovani izvor, za koji ruska agencija navodi da je “blizak pregovorima”.

Prethodno je TAS S objavio da bi pregovori trebalo da budu održani na teritoriji Belorusije, u zapadnoj oblasti Bjalovješke šume.

Iz kabineta turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana saopšteno je sinoć da je malo verovatno da će se ukrajinska i ruska delegacija sastati na pregovorima planiranim za danas.

“Oni se najverovatnije neće sastati u sredu. Moguće je da će to biti odloženo za nekoliko dana, mi smo u kontaktu sa pregovaračkim timovima”, rekao je portparol turskog predsednika Ibrahima Kalin za CNN, a prenosi Rojters.

Prva runda pregovora održana je u ponedeljak.

Nulta Tačka/Mediji