Srbija Sve vesti

POVLAČENJE JE POČELO! Mejnstrim mediji u Srbiji i takozvani stručnjaci najavljuju kraj histerije!

POVLAČENJE JE POČELO! Mejnstrim mediji u Srbiji i takozvani stručnjaci najavljuju kraj histerije!

Povlačenje je počelo a da li će narod Srbije zaboraviti šta im je dve godine radio “Krizni štab” i koliko je muke naneo milionima ljudi u našoj zemlji?

Mejnstrim mediji su pored najvećih “dizača” panike počeli da se opraštaju od korone, kažemo vam, povlačenje je počelo i u Srbiji.

Jedna po jedna evropska država proglašava “dan slobode” ukidanjem (gotovo) svih korona mera, a da li će i Srbija da ih sledi, moguće je da će biti jasnije sledeće nedelje, kada će možda zasedati i krizni štab, a sve to kada budemo jasno videli da li će korona brojke rasti posle raspusta i odmora, u šta su mnogi pretvorili neradne dane za Sretenje.

EVO KAKO JE MARIO ZNA PRE SVIH MEDIJA I STRUČNJAKA PRVI NAJAVIO KRAJ KORONA HISTERIJE

Austrija i Nemačka najavile su ukidanje gotovo svih mera sledećeg meseca, a neke druge države to su već učinile ili će učiniti ovih dana. Sloboda ide dotle da u Velikoj Britaniji verovatno ni pozitivni neće morati u samoizolaciju, a u Švedskoj nema testiranja, već onaj ko ima simptome trebalo bi da sedi kod kuće. I sve to uprkos svakodnevnom velikom broju novozaraženih, koji doduše negde počinje da opada.

KORONA MERE KOJE SU NA SNAZI U SRBIJI

– maska obavezna u zatvorenom

– održavanje distance

– okupljanje do 500 osoba

– u zatvorenim prostorijama (radni kolektivi, ugostiteljski objekti…) može da boravi po jedna osoba na četiri kvadrata površine

– kovid propusnice važe od 20 sati u ugostiteljskim objektima

Mnogi od onih koji su do juče širili paniku i strah ali i fašizam veruju da je koroni odzvonilo i da sve mere treba ukinuti.

Jedna od onih koja je zastrašivala narod dve godine, virusolog prof. dr Tanja Jovanović koja je ujedno i članica kriznog štaba, ističe za beogradske medija da svaka država donosi odluke na osnovu svoje epidemiološke situacije, kao i da su zemlje koje ukidaju sve mere one koje imaju veliki obuhvat vakcinacije što je apsurd i laž.

– Srbija još nije postigla taj nivo kolektivnog imuniteta koji imaju države koje ukidaju sve mere. Ali korona brojke zaista svakodnevno padaju, epidemiološka situacija se smiruje. Međutim, moramo da sačekamo sledeću nedelju jer se tada đaci posle raspusta vraćaju u školu, a i zaposleni s putovanja u radne kolektive, pa ćemo tek potom moći da pričamo o merama. Moramo da vidimo da li će porasti broj obolelih, a i kakve će biti njihove kliničke slike, pa tek onda možemo da pričamo o ublažavanju ili ukidanju mera.

Ilon Mask uporedio premijera Kanade, Trudoa sa Hitlerom

Ne treba da zaboravimo da smo prošle godine u isto vreme, posle povratka sa skijanja i raspusta, imali drastičan porast broja obolelih – izjavila je prof. Jovanović ističući da su to samo njena lična zapažanja, a ne zvaničan stav kriznog štaba.

Ona naglašava i da nema informacija da li će uskoro biti i sednica kriznog štaba, mada pretpostavlja da bi mogla da bude ubrzo.

– Ipak, pretpostavljam da će se nešto razmatrati već sledeće nedelje, kad prođe nekoliko dana od povratka u škole i kolektive, ali da li će i koje mere biti ukidane, zaista ne mogu da kažem. To se ne donosi napamet, nego na osnovu kompletnog epidemiološkog izveštaja. A tek ćemo videti šta će biti za nedelju dana – navodi prof. Jovanović.

Na građanima Srbije je da zapamte medije i ljude koji su zaslužni za njihovu muku i mučenje koje su trpeli, redakcije Nulte Tačke će se postarati da do poslednjeg od učesnika u zločinu, zločince potpuno raskrinka.