Srbija Sve vesti

Praćenje zelene agende- Pošte Srbije raspisale tender za električna vozila

Praćenje zelene agende- Pošte Srbije raspisale tender za električna vozila

Pošta Srbije planira da kupi elektrovozila, vidi se iz objavljenog tendera gde piše i da je procenjena vrednost ove nabavke 124 miliona dinara (više od milion evra).

S obzirom da u dokumentaciji stoji da se nabavlja 31 vozilo, to bi značilo da je procena da jedno ovo elektrovozilo košta oko 4 miliona dinara (oko 34 hiljade evra). Vozila su namenjena za prijem, prevoz i uručenje poštanskih pošiljaka.

Radi se o vozilima na električni pogon sa snagom motora minimalno 15 kilovata, i kapacitetom baterije minimum 14 kilovat-sati, vidi se iz tehničke specifikacije.

Maksimalna brzina elektrovozila treba da je minimalno 70 klilometara na čas.

NAJNOVIJA EMISIJA UŽIVO! MARIO ZNA OTKRIO SVE O “NOVOJ VERI” KOJU JE STVORIO PAPA SA BIN ZAJEDOM

U specifikaciji se zahteva i mogućnost da se baterija puni putem utičnice priključene na gradsku elektro mrežu (220V/50Hz), dok je vreme za punjenje baterije maksimum šest časova. Pošta je opisala kako treba da izgleda vozilo.

Na primer, tovarni prostor treba da bude zatvoren – odvojen od kabine pregradom od čvrstog, punog materijala. Vozačka kabina mora da bude sa minimalno dva sedna mesta.

U specifikaciji piše da je vozilo ukupne dužine 3700 milimetara ( +- 3 odsto), Kao boja vozila je navedena žuta (RAL 1021) ili „odgovarajuća iz drugih paleta boja“.

Rok za podnošenje ponuda je 26. oktobar.

Ukoliko ponuđač nije proizvođač ponuđenog vozila, on mora biti ovlašćeni distributer i serviser vozila, piše u uslovima za izbor firme.

Pojačana kupovina vozila
Pošta je u poslednjih godinu dana krenula da obnavlja svoj vozni park, pa je tako sprovela nekoliko tendera za različitu vrstu vozila.

Tako je ugovor za preko 1.000 mopeda, vredan 395,24 miliona dinara dodeljen je firmi P.G.S. Motori.

Takođe Pošta Srbije je na leto kupila 14 elekromopeda. Tada je u sprovedenom postupku javne nabavke ugovor vredan 8,3 miliona dinara (bez PDV-a) dodelila firmi Sit systems iz Beograda.

NultaTačka