Sve vesti Svet

Preko 120.000 imejlova Hantera Bajdena dostupno za javnost! Trampov radnik “podigao” mejlove na internet

Preko 120.000 imejlova Hantera Bajdena dostupno za javnost! Trampov radnik "podigao" mejlove na internet

Bivši zaposleni u Trampovoj administraciji Bele kuće ove nedelje je postavio više od 120.000 e-mailova pronađenih na napuštenom laptopu Hantera Bajdena u bazu podataka koja se može pretraživati , a koja se može pronaći na (sporo učitava) web stranici: BidenLaptopEmails.com . Osim pretraživanja, posetioci mogu preuzeti mejlove.

Postavio ih je bivši pomoćnik Pitera Navarra, Garrett Ziegler, koji je radio u Trampovoj administraciji Kancelarije za trgovinu i proizvodnu politiku, e-poruke sadrže zloglasni materijal kao što je “10 za velikog momka”, u kojem je poslovni partner Hantera Bajdena, James Gillar sugerisao da bi trebao tražiti 10% od višemilionskog ugovora sa Kinezima. Ziegler je poslao mejlove preko svoje organizacije Marco Polo .

Još jedan e-mail u bazi podataka, koji je ranije objavio DailyMail.com, prikazuje Hantera kako opisuje izvanrednu očiglednu quid pro quo sa sinom meksičkog milijardera, opisuje kako ga je doveo u Belu kuću na inauguraciju, te mu zahvaljuje na posetama u njegovoj vili.

Čini se da neke poruke nisu uključene u bazu podataka. Jedan mejl koji je objavio DailyMail.com prikazuje Hantera kako poziva svoje strane poslovne partnere i saradnike na večeru 2015. u Washington DC restoranu Café Milano.

Denacifikacija stiže u SRBIJU- Soroš i Gejts umešani u Ukrajinu

U mejlu otkriva da će mu se otac pridružiti – i kaže da je večera ‘navodno da se razgovara o sigurnosti hrane’. Bela kuća je prvo negirala da je tadašnji potpredsednik bio tamo, ali je na kraju to priznala kada su se pojavile fotografije sa događaja.-Daily Mail

Uz to, Daily Mail napominje da gornji e-mail nije uključen u Zieglerovu bazu podataka, koja sadrži 14.603 e-poruka manje od grupe od 142.838 koje je analizirala sajber forenzička firma Maryman & Associates prošle godine za Mail .

U odeljku “legalese” na dnu web-stranice piše: ” Videvši koliko su FBI i drugi subjekti u aparatu daleko otišli u maltretiraju građana koji razotkrivaju korupciju , a u skladu sa 18 USC § 119 , Marko Polo svedoči da je sadržaj Štaviše, Marko Polo se nedvosmisleno odriče bilo kakve namere da izazove bilo kakvu pretnju, zastrašujuću radnju ili podsticanje na štetu bilo kojoj osobi obuhvaćenoj 18 USC § 119 i mi ne odobravamo, ne ohrabrujemo, ne nameravamo niti imamo bilo kakva saznanja da će bilo koja druga osoba koristiti ili može koristiti ove informacije u bilo koju nezakonitu svrhu. Motiv Marka Pola je da se pravda – svim kriminalcima – isporuči od strane onih čija je odgovornost da izvršavaju tu dužnost.

NultaTačka