Sve vesti Svet

PREMIJER KANADSKE PROVINCIJE SE OBAVEZUJE DA ĆE UKINUTI KOVID PASOŠE U PISMU KAMIONDŽIJAMA

PREMIJER KANADSKE PROVINCIJE SE OBAVEZUJE DA ĆE UKINUTI KOVID PASOŠE U PISMU KAMIONDŽIJAMA

Premijer Saskačevana Skot Mo obećao je da će okončati pokrajinski dokaz o vakcinaciji u pismu kamiondžijama objavljenom na Fejsbuku u subotu ujutro.

„Moja vlada podržava vaš poziv da se ukine prekogranična zabrana nevakcinisanih kamiondžija“, rekao je on. „I to je razlog zašto će, u ne tako dalekoj budućnosti, naša vlada okončati dokaz o negativnom testu i dokaz o vakcinaciji u Saskačevanu”.

Moe je u pismu pohvalio „svakog kanadskog kamiondžiju, farmera i pojedinca u Saskačevanu koji je doprineo da naše zajednice funkcionišu u poslednje dve godine“.

Moe je jasno rekao da podržava vakcinaciju i njenu sposobnost da spreči ozbiljne bolesti. Podsticao je sve da se vakcinišu više puta u pismu.

NIL JANG NAKON ŠUT KARTE IZ SPOTIFAJA ZBOG DŽOA ROGANA KUKA KAO SINJA KUKAVICA

„Nastaviću da ohrabrujem sve da se vakcinišu jer ne želim da se neko od vas ozbiljno razboli“, rekao je.

Nastavio je, rekavši da vakcinacije trenutno ne smanjuju prenošenje COVID-19, dodajući da savezna granična politika koja nalaže vakcinacije za kamiondžije „nema smisla“.

Donacija Nulta Tačka

Pismo dolazi dok se hiljade kamiondžija iz cele Kanade okuplja u Otavi u subotu u okviru „Konvoja slobode“.

Konvoj solidarnosti takođe je krenuo ka zakonodavnoj skupštini Saskačevana u subotu ujutro, a kamioni bi trebali da počnu da stižu oko 11:30 sati.

DANAS U BUNKERU! MARIO ZNA I VEDRAN ZAVIŠIĆ!

Nulta Tačka/CTVNews