Sve vesti Svet

PREVAZIŠAO I VUČIĆA?! PREMIJER HOLANDIJE SVOJE GRAĐANE NAZVAO IDIOTIMA JER SU PROTESTOVALI PROTIV COVID MERA

Ukoliko ste mislili da ne postoji neko ko više mrzi sopstveni narod od Aleksandra Vučića prevarili ste se jer je holandski premijer Mark Rute svojim komentarom prevazišao i Vučića ali i sve ostale.

On je u svojim komentarima upućenim ka protestima koji su se održali za vikend napao građane koji se nisu vakcinisali i koji su protestovali protiv obaveznih vakcinacija, restriktivnih mera i kovid histerije.

Rute je tako učesnike tog protesta nazvao “idiotima”, koji koriste nasilje”pod maskom opšteg nezadovoljstva”.

“Kao premijer i kao liberal uvek ću braniti pravo na demosntracije u ovoj zemlji, jer su one deo naše demokratije, naše vladavine prava. Ali ono što nikada neću prihvatiti jesu idioti koji pod izgovorom ‘mi smo nezadovoljni’ koriste nasilje protiv ljudi koji rade svaki dan kako bi ovoj zemlji obezbedili bezbednost”, istakao je Rute.

On je dodao da scene s holandskih ulica, tokom mera uvedenih za obuzdavanje kovida, nisu ništa drugo do čisto nasilje.

Podsetimo, u Holandiji je ponovo uvedeno delimično zaključavanje zbog pogoršane epidemiološke situacije, što je izazvalo novi talas demonstracija na ulicama, ali i sukobe s policijom. Samo u Hagu je uhapšeno više desetina demonstranata, dok je nekoliko policajaca povređeno tokom tih sukoba.

NAJNOVIJI INTERVJU IZ BUNKERA! MARIO ZNA I KATARINA MARIĆ, ŽENA KOJA JE REKLA NE KOVID AUSVAJSIMA!

NultaTačka/b92