Sve vesti Svet

PRINC ENDRU PLANIRA DA KORISTI DŽIZLEJN MAKSVEL U PRAVNOJ BITCI KAO “SPAS” NA SUĐENJU ZBOG SEKSUALNOG ZLOSTAVLJANJA

Pisao Elena Vuk

Džizlejn Maksvel je veoma bliska prijateljica i bivša devojka pokojnog američkog finansijera Džefrija Epštajna, navodi se da mu je ona pomagala da uključi maloletnike u svoju šemu trgovine ljudima. Epštajnova navodna žrtva, Virdžinija Gufri, tvrdi da ju je par(Džizlejn i Džefri) prisilio na seks sa princom Endruom dok je bila maloletna.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Bivša britanska “mačka iz visokog društva” Džizlejn pružiće informacije koje bi pomogle princu Endruu u njegovom pravnom postupku sa Virdžinija Gufri, koja je u nedelju podnela tužbu protiv njega zbog seksualnog napada, izvestio je The Telegraph u sredu, pozivajući se na Maksvelove prijatelje.

Izvori su za novine rekli da je bivša “drugarica elite” bliski prijatelj princa Endrua i da je spremna da svedoči da bi vojvodi pomogla da se “spasi”.

U međuvremenu, da bi Maksvelovoj dokaz bio prihvaćen, mora se prvo očistiti od svih ličnih optužbi podignutih prošle godine.

„Do trenutka kada slučaj protiv vojvode stigne na sud, Džizlejn će ili biti osuđena i do 85 godina zatvora ili ako bude oslobođena, naravno da bi pomogla princu Endruu. Prijatelji su jako dugo. Vrlo je verovatno da će mu Džizlejn ponuditi pomoć ”, rekao je izvor blizak njoj.

U ponedeljak je savezni sud na Menhetnu prihvatio tužbu protiv princa Endrua koju je podnela Virdžinija Gufri, koja tvrdi da je britanska kraljevska porodica bila među onima koji su je zlostavljali kada je imala 17 godina. Prema Gufrijevoj, nabavljena je njemu(princu) od strane lanaca trgovine ljudima koji su radili za Džefrija Epštajna, pokojni osramoćeni finansijer i osuđeni seksualni prestupnik.

Virdžinija je izjavila da ju je Maksvelova upoznala sa princem Endruom 2001. godine i da je pod Epštajnovim pritiskom Gufrijeva stigla u London kako bi se sastala sa vojvodom od Jorka. Nakon toga, Maksvelova joj je navodno naredila da ima seks sa vojvodom od Jorka.

Princ je odbacio sve optužbe, tvrdeći da nikada nije imao nikakve veze sa Gufrijevom i da nije znao za Epštajnovu seksualnu trgovinu.

Epštajn je pronađen mrtav u svojoj zatvorskoj ćeliji u augustu 2019. godine, gde je čekao suđenje po optužbama za trgovinu seksom, seksualno zlostavljanje i nagovaranje maloletnika za prostituciju.

Maksvelova sada čeka suđenje nakon što je uhapšen 2020. godine nakon optužbi da je pomogla Epštajnu da odabere maloletne devojke, koje su kasnije navodno prodate prijateljima finansijera. Do sada se Maksvelova izjasnila da je nevina.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Nulta Tačka/Sputnik