Sve vesti Svet

PRINC ENDRU SE SUMNJIČI ZA INTIMNU VEZU SA DŽIZLEJN MAKSVEL

PRINC ENDRU SE SUMNJIČI ZA INTIMNU VEZU SA DŽIZLEJN MAKSVEL
Pisao Elena Vuk

Princ Endru kojem se na dosadašnje osude za seksualne napade nad maloletnim licima dodaje još jedna veza, za koju Pol Pejdž, koji je služio kao oficir kraljevske zaštite za princa, tvrdi da je britansko društvo redovno posećivalo vojvodu od Jorka i da je princ imao intimnu vezu sa Džizlejn Maksvel.

U dokumentarcu ITV-a koji je zakazan za utorak, Pol Pejdž, koji je štitio vojvodu od Jorka od 1998. do 2004. godine, navodi da je Maksvel bila toliko bliska sa princom Endruom da joj je bilo dozvoljeno da uđe i izađe iz Bakingemske palate po volji.

Dok je radio u Komandi za kraljevsku i specijalnu zaštitu, bivši oficir Pejdž je izjavio da se njegova koleginica „setila da je došla četiri puta u jednom danu“, jer je redovno posećivala princa dok je živeo u palati.

BIVŠI ŠEF RADNE GRUPE ZA VAKCINACIJU U VELIKOJ BRITANIJI: NASTAVAK VAKCINACIJE JE GUBLJENJE VREMENA

Maksvel je posetila Bakingemsku palatu 2001. godine, prema Pejdžu, iste godine kada je optužba za Džefrija Epštajna Virdžinija Gufre navela da je princ Endru imao seks sa njom u londonskoj gradskoj kući britanskog društva.

„Prvi put sam sreo Maksvelovu 2001. Od načina na koji joj je bilo dozvoljeno da uđe i izađe iz palate po volji, shvatili smo i posumnjali da je možda imala intimnu vezu sa princom Endruom“, rekao je Pejdž za dokumentarac.

Pejdžovu tvrdnju je podržao Euan Rellie, bankar koji se sprijateljio sa Maksvelovom tokom njihovih univerzitetskih godina. Govoreći za ITV, Rellie je navodno tvrdio da je „imao osećaj da su princ Endru i Maksvelova verovatno bili dečko i devojka u prošlosti“ zbog njihove „lake topline jedno oko drugog“.

2009. godine, Pol Pejdž je proglašen krivim za prevaru sa ulaganjem u nekretnine vredne 3 miliona funti.

Njegovi komentari biće emitovani nakon što je američki sud presudio da građanska tužba za seksualno zlostavljanje protiv princa Endrua može da se nastavi, ostavljajući višeg člana kraljevske porodice potencijalno suočenog ili da se nagodi ili da svedoči.

Nakon presude suda, Bakingemska palata je objavila da je vojvoda od Jorka vratio svoju vojnu pripadnost i kraljevsko pokroviteljstvo kraljici i da će prestati da koristi titulu „Njegovo kraljevsko visočanstvo“.

Princ Endru je odbio da komentariše navode iznesene u dokumentarcu, prenosi ITV.

Nulta Tačka/RT