Srbija Sve vesti

PROMASKER I PROVAKSER DR BELOJEVIĆ: VAKCINA NE ZAUSTAVLJA VIRUS, DAJTE LJUDIMA PROBIOTIKE

PROMASKER I PROVAKSER DR BELOJEVIĆ: VAKCINA NE ZAUSTAVLJA VIRUS, DAJTE LJUDIMA PROBIOTIKE

Doktor Goran Belojević, specijalista higijene s Medicinskog fakulteta je uprkos rastu broja zaraženih i pandemije koja traje već dve godine i dalje pri stavu da masovna profilaksa probioticima može da zaustavi pandemiju.

Doktor Belojević od početka pandemije nosi vizir i masku i smatra da se treba doneti Uredba o obaveznom nošenju vizira i maski.

„Ovo jeste pravi put, dok traje pandemija. Pandemija može da se zaustavi masovnom profilaksom probioticima. Vakcina ne zaustavlja pandemija niti je ikada zaustavila bilo koju pandemiju. Vakcina smanjuje smrtnost, ali ne zaustavlja pandemiju“, rekao je Belojević i dodao da je pandemija na ovaj način produžena.

POBEDA KOJU SU SVI ČEKALI! NOVAK ĐOKOVIĆ NIJE VAKCINISAN I IDE NA AUSTRALIJAN OPEN! DOBIO MEDICINSKO IZUZEĆE

On kaže da je bitna preventiva probioticima, kao i da on pije jedan antibiotik dnevno.

Belojević tvrdi da se u trenutnoj situaciji javlja nekoliko grešaka, a prva je vakcinisanje PCR pozitivnih osoba.

„Ne vakciniše se osoba koja nosi virus. To se ne radi i to je greška“, rekao je.

On smatra da treba da se vakciniše samo PCR negativna osoba: „Davanje vakcina osobi koje ima virus u sebi može da razbukta mutaciju“, kaže Belojević.

Orema njegovim rečima, drugi problem je davanje antibiotika obolelilima od kovida 19 bez antibiograma: „To uništava mikrobiota i lišava se organizam najjače odbrane od virusa“, kaže on.

Na pitanje da li je to njegovo lično mišljenje ili je zasnovano na naučnim činjenicama, Belojević je siguran: „Svaki naučnik je usamljeni jahač.“

NultaTačka/SrbinInfo