Sve vesti Svet

Propao još jedan pokušaj kontraofanzive: Ukrajinci izgubili više od 1.700 vojnika

Propao još jedan pokušaj kontraofanzive: Ukrajinci izgubili više od 1.700 vojnika

Pokušaj režima Vladimira Zelenskog da obnovi ofanzivna dejstva u pravcu Nikolajeva, Krivog Roga i u drugim pravcima je propao, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Tokom neuspešnih napada na naselja Arhangelsko, Oljgino i Ternovi Podi protivnik je pretrpeo znatne gubitke i ruska vojska je odbila napad“, rečeno je novinarima u Ministarstvu.

Prema rečima predstavnika ruskog vojnog resora, ukrajinske snage su tokom dvodnevnog pokušaja da izvedu kontraofanzivu izgubile više od 1.700 vojnika, kao i četiri aviona: dva Su-25 i po jedan Su-24 i MiG-29. Ruske snage su oborile i tri ukrajinska helikoptera MI-8.

U oblasti naselja Suhoj Stavok razbijen je bataljon 57. Motorizovane pešadijske brigade Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajinske snage su, kako bi deblokirale svoje odrede, preko reke Ingulec prebacile 12 tenkova isporučenih iz Poljske. Deo pošiljke je uništen, a pet tenkova se vratilo na prethodne položaje.

Borbeni avioni Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništili su u protekla 24 sata deset ukrajinskih štabova i 65 artiljerijskih jedinica, kao i tri skladišta naoružanja i municije.

Moguće zaustavljanje MAJMUNSKIH BOGINJA U EVROPI kako tvrdi SZO!

Ruska avijacija je visokopreciznim oružjem likvidirala 50 nacionalista 10. Planinsko-jurišne brigade ukrajinske vojske kod Druškovke u Donjeckoj Narodnoj Republici.

„Tokom dana pogođeno je deset komandnih mesta Oružanih snaga Ukrajine u oblastima naselja: Pervomajsko, Dobrjanka, Belousovo, Lozovo, Novovoroncovka u Hersonskoj oblasti, Zelenodolsku Dnjepropetrovskoj oblasti, Artjomovsk, Soledar, Zajcevo i Marinka u Donjeckoj Narodnoj Republici“, saopšteno je u Ministarstvu.
Uništen je i lanser protivvazdušnog raketnog sistema „buk-M1“ u blizini naselja Dobrovolje u Dnjepropetrovskoj oblasti .

Kijevski režim provocira propast međunarodne misije

Kijevski režim pokušava da osujeti misiju Međunarodne agencije za atomsku energiju u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani, tokom napada na atomsku centralu jedan projektil je pao na zdanje za preradu radioaktivnog otpada, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

„Kijevski režim je tokom 30. avgusta nastavio provokacije usmerene na propast misije Međunarodne agencije za atomsku energiju i na izazivanje tehnogene katastrofe u Zaporoškoj nuklearnoj elektrani. Tokom napada ukrajinske artiljerije na teritoriju atomske centrale jedan projektil je pao na zdanje kompleksa za preradu čvrstog radioaktivnog otpada“, navedeno je u Ministarstvu.
Prema navodima predstavnika Ministarstva, nivo radijacije u centrali je u normali.

Poslednji napadi su izvedeni s vatrenih položaja ukrajinske vojske u oblasti Nikopolja, na suprotnoj obali Kahovskog vodnog rezervoara.

Nulta Tačka/Sputnik