Sve vesti Svet

Moguće zaustavljanje MAJMUNSKIH BOGINJA U EVROPI kako tvrdi SZO!

Moguće zaustavljanje MAJMUNSKIH BOGINJA U EVROPI kako tvrdi SZO!

Trajno prenošenje majmunskih boginja sa čoveka na čoveka moglo bi se eliminisati u Evropi, prema mišljenju Svetske Zdravstvene Organizacije.

Regionalni direktor SZO-a za Evropsko područje Dr. Hans Kluge, rekao je da postoje “Ohrabrujući rani znaci” da se epidemija usporava.

Više od 22.000 slučajeva zabeleženo je u 43. Zemlje u Evropskom regionu te organizacije što predstavlja više od trećine globalnog broja infekcija.

U region spadaju Rusija i zemlje centralne Azije.

Prošle nedelje, SZO-a prijavila je smanjenje od 21% novih slučajeva širom sveta nakon četiri uzastopne nedelje.

“Postoje ohrabrujući rani znaci, kao što se da videti u Franacuskoj, Nemačkoj, Španiji, Portugal, Ujedinjenom Kraljevstvu i drugim zemljama da se epidemija usporava”, istakao je Kluge.

VEČERAS UŽIVO! 20:30h! NOVO RAZBIJANJE FIKS IDEJA GLOBALISTIČKIH PIJUNA

“Kako bismo krenuli ka eliminaciji u našem regionu, moramo pod hitno da pojačamo napore”, dodao je on.

“Ipak, verujemo da možemo eliminisati kontinuirani prenos majmunskih boginja sa čoveka na čoveka u regionu ako se posvetimo tome i uložimo potrebne resurse ka tom cilju”.

Organizacija takođe preporučuje održavanje nadzora, ciljanu vakcinaciju i identifikaciju kontakta u slučaju zaraze;

Dakle, sada više nije potrebno ni da imamo veliki broj zvanično zaraženih osoba nekim virusom, u ovom slučaju majmunskin boginjama. Već preventivno, trebamo dozvoliti da se nad nama sprovode mere nadzora i prati sa kime stupamo u društvene odnose.

Da ne govorimo o preporuci primanja vakcine koja može imati eventualne neželjene efekte tj. kontraindikacije i koja možda može dovesti do ozbiljnijih posledica po zdravlje nego sama bolest.

Voleo bih da nam neko iz te struke objasni zašto tolika panika, mere i predlog vakcinacije kada i sama SZ0-a definiše majmunske boginje kao bolest sa veoma malim procentom smrtnih ishoda i kao bolest koja se teže prenosi među generalnom populacijom.

A sada da se vratimo na početak teksta u kome se navodi da bismo mogli da trajno eliminišemo prenošenje majmunskih boginja s obzirom da imaju nizak procenat smrtih ishoda kod zaraženih osoba.

NultaTačka