Sve vesti Svet

PROTKLETSTVO JEDNE OD NAJBOGATIJIH PORODICA NA SVETU! DOKAZ DA NOVAC NE KUPUJE SREĆU

PROTKLETSTVO JEDNE OD NAJBOGATIJIH PORODICA NA SVETU! DOKAZ DA NOVAC NE KUPUJE SREĆU

Porodica Geti spada u red najbogatijih porodica planete, a njihova istorija datira od 18. veka kada ova dinastija škotsko-irskog porekla počinje svoj uspon do vrha. Krajem 19. veka ušli su u naftnu industriju, da bi u godinama koje dolaze zgrnuli ogromno, praktično nepotrošivo bogatstvo, koje je u porodici i dan danas, no uz novac, stiglo je i prokletsvo…

Smrti, tragedije i uništenje prate porodicu Geti na svakom koraku, pa nije ni čudo što je reč “prokletstvo” usko vezano za njih. Prošle godine ponovo je oživela legenda o njihovoj lošoj sreći kada je Džon Gilbert Geti pronađen mrtav u luksuznom hotelu “Ema” u centru San Antonija. Penzionisani detektivi su istakli da su detalji o njegovoj smrti “zakopani” veoma brzo, te da su se porodica i vlasti pobrinuli da javnost o ovome ne sazna ništa osim osnovnih činjenica.

Džon Gilbert je bio unuk naftnog magnata Džona Pola Getija i naslednik bogatstva od 5 milijardi dolara, a umro je u 52. godini, samo dva meseca nakon smrti njegove majke i pet godine nakon mučne smrti svog starijeg brata Endrjua. Endrju Geti pronađen je mrtav 31. marta 2015. u svojoj kući na Berli Hilsa, a pronašla ga je njegova bivša devojka, golog od struka naniže, okruženog lokvom krvi. Kao uzrok smrti nadevedana su srčana oboljenja i upotreba droge.

Inače, Endrju je proveo skoro 15 godina života radeći na horor filmu “Zlo u meni” koji je objavljen nakon njegove smrti. Protagonista u filmu brutalno ubija sve koje voli, a porodični prijatelj istkao je da je ostvarenje zasnovano na “moćnim, bolesnim, izopačenim snovima” koje je Endrju imao kao dečak.

“Moj otac je bio sjajan, najkul čovek koji je ikada rođen na ovoj planeti, a ja ću zavek biti najponosnija ćerka, Toliko te volim, tata”, napisala je Ajvi, ćerka Džona Gilberta, na Instagramu. Ona je nakon smrti svog oca istakla i da primećuje da je javnost stalno fokusirana na tragedije njene porodice.

“Ali, tragedija nije jedinstvena samo za porodicu Geti. Sve nas to pogodi u nekom trenutku. Moja čaša je do pola puna. Mislim da je našoj generaciji data posebna prilika da činimo dobro u svetu i mi nameravamo da to iskoristimo”, dodala je Ajvi.

Kako je sve počelo?

Džon Pol Geti je pored Ajvi imao još više od 40 potomaka, a sve su to njegovi praunuci… Između ostalih tu su i neka prepoznatljiva imena iz sveta šoubiznisa: August Geti (26), stilista holivudskih zvezda, muzičarku Izabel Geti (25), dizajnerku Nataliju Geti…

On je od prezimena Geti napravio ono što je danas, bio je svojevremeno najbogatiji čovek sveta, a umro je 1976. godine ostavivši za sobom disfunkcionalnu porodicu opterećenu problemima sa otmicama, predoziranjem narkoticima, nedozvoljenim poslovima i brojnim intimnim skandalima. Priča se da je bio škrt, hladan čovek koji se ženio pet puta, a imao je pet sinova koje je dobio sa četiri različite žene.

Njegov najmlađi sin Timoti umro je od tumora na mozgu kada je imao samo 12 godina. Njegov najstariji sin Džordž izbo je sebe viljuškom dok je bio pod dejstvom droge i lakohola. Drugi sin Džon Pol Geti II postao je zavistan od heroina, baš kao i njegova druga supruga Talita, koja je i umrla od predoziranja. Njegovog sina, 16-godišnjeg Džona Pola III, 1973. kidnapovali su italijanski mafijaši koji su mu odsekli deo uha i poslali njegovom dedu uz zahtev za otkupninu od 2, 2 miliona dolara, što je on u početku odbijao.

Iako je na kraju oslobođen, Džon Pol Geti III nikada nije preboleo ovu traumu, završivši kao narkomanski zavisnik. Godine 1981. doživeo je moždani udar, ostavši slep, nepokretan i nem, a ostao je vezan za invalidiska kolica sve do svoje smrti 2011. godine u 54. godini. Imao je samo jedno dete – Baltazara Getija (45) koji je jedan od najuspešnijih potomaka Getija, zajedno sa svojim ujakom Markom Getijem (60), koji je osnivač fotografske agencije Getty Images.

NE PROPUSTITE NAJNOVIJI VIDEO NA KANALU MARIO ZNA!