Sve vesti Svet

PUKAO IM PLAN- POLOVINA KAFIĆA I RESTORANA U PARIZU ODBIJA DA TRAŽI KOVID PASOŠ PRENOSI ROJTERS

Pisao Elena Vuk

Iako to ne biste mogli znati gledajući istaknute medijske kuće usklađene sa uvođenjem francuskog pasoša za vakcinu, pola pariskih kafića i barova navodno odbija da se pridržava šeme kontrole uprkos vladinim terorističkim pretnjama.

 

Reuters je preneo, „Kafa i kroasan u francuskom kafiću? Za to će vam trebati propusnica za COVID ”:

PARIZ, 9. avgusta (Rojters)-Francuski jutarnji ritual kafe i kroasana postao je komplikovaniji u ponedeljak jer su ljudi morali da pokažu dokaz o vakcinaciji ili negativan test na COVID-19 pre nego što sednu u svoj omiljeni kafić, mada su brojni restorani ignorisali nova pravila.

Sada se mora pokazati zdravstvena propusnica za jelo u restoranu, piće u baru, pristup hitnom lečenju u bolnici ili putovanje međugradskim vozom, što je deo vladine akcije za suzbijanje četvrtog talasa infekcija.

… Vlasnici kafića i barova uhvaćeni u kršenju pravila suočavaju se sa upozorenjem, nakon čega sledi naredba o zatvaranju od 7 dana za drugi prekršaj. Dva dodatna kršenja mogle bi da dovedu do godinu dana zatvora.

Uprkos tome, od 10 vlasnika restorana i kafića sa kojima je Reuters razgovarao u ponedeljak u Parizu, polovina je rekla da odbijaju da provere zdravstvenu propusnicu. Policija bi u početku imala blagi stav, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ne postoji javna podrška za ovu šemu kontrole.

Ako čak ne mogu dobiti više od pola barova u Parizu da bi se složili sa ovom prevarom, usklađenost u ostatku Francuske je nesumnjivo još niža.

Nulta Tačka/InfoWars