Sve vesti Svet

PUKAO IM PLAN- POLOVINA KAFIĆA I RESTORANA U PARIZU ODBIJA DA TRAŽI KOVID PASOŠ PRENOSI ROJTERS

Iako to ne biste mogli znati gledajući istaknute medijske kuće usklađene sa uvođenjem francuskog pasoša za vakcinu, pola pariskih kafića i barova navodno odbija da se pridržava šeme kontrole uprkos vladinim terorističkim pretnjama.

 

Reuters je preneo, „Kafa i kroasan u francuskom kafiću? Za to će vam trebati propusnica za COVID ”:

PARIZ, 9. avgusta (Rojters)-Francuski jutarnji ritual kafe i kroasana postao je komplikovaniji u ponedeljak jer su ljudi morali da pokažu dokaz o vakcinaciji ili negativan test na COVID-19 pre nego što sednu u svoj omiljeni kafić, mada su brojni restorani ignorisali nova pravila.

Sada se mora pokazati zdravstvena propusnica za jelo u restoranu, piće u baru, pristup hitnom lečenju u bolnici ili putovanje međugradskim vozom, što je deo vladine akcije za suzbijanje četvrtog talasa infekcija.

… Vlasnici kafića i barova uhvaćeni u kršenju pravila suočavaju se sa upozorenjem, nakon čega sledi naredba o zatvaranju od 7 dana za drugi prekršaj. Dva dodatna kršenja mogle bi da dovedu do godinu dana zatvora.

Uprkos tome, od 10 vlasnika restorana i kafića sa kojima je Reuters razgovarao u ponedeljak u Parizu, polovina je rekla da odbijaju da provere zdravstvenu propusnicu. Policija bi u početku imala blagi stav, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Ne postoji javna podrška za ovu šemu kontrole.

Ako čak ne mogu dobiti više od pola barova u Parizu da bi se složili sa ovom prevarom, usklađenost u ostatku Francuske je nesumnjivo još niža.

Nulta Tačka/InfoWars

O uredniku

Elena Čakar