Sve vesti Svet

Putin na sednici ODKB: U Ukrajini, pod kontrolom SAD, pravili su komponente za biološko oružje

Putin na sednici ODKB: U Ukrajini, pod kontrolom SAD, pravili su komponente za biološko oružje

U Ukrajini, pod kontrolom SAD, pravili su komponente biološkog oružja, stvarali mehanizme za destabilizaciju epidemiološke situacije u Zajednici nezavisnih država, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sednici ODKB u Moskvi.

On je istakao da Rusija već dugo upozorava na vojno-biološke aktivnosti SAD na postsovjetskom prostoru.

„Kao što znate, Pentagon je otvorio desetine specijalizovanih bioloških laboratorija i centara na našem zajedničkom regionu. i oni se ne bave pružanjem praktične medicinske pomoći stanovništvu onih zemalja u kojima su pokrenuli svoje aktivnosti“, rekao je Putin.

Predsednik Rusije je dodao da je glavni zadatak američkih bioloških laboratorija prikupljanje biološkog materijala i proučavanje za svoje potrebe specifičnosti širenja virusa i opasnih bolesti.

„I sada, tokom specijalne operacije u Ukrajini, dobijeni su dokumentarni dokazi da su u neposrednoj blizini naših granica pravljene komponente biološkog oružja, kršeći Konvenciju o zabrani biološkog i toksičnog oružja“, rekao je ruski predsednik.

Ruski lider je dodao da su u blizini granica Rusije „razrađivane moguće metode i mehanizmi za destabilizaciju epidemiološke situacije na postsovjetskom prostoru“.

Putin je zaključio da s tim u vezi ruska strana računa na podršku kolega za što brže sprovođenje ruske inicijative o formiranju u okviru FSB odgovarajućeg saveta za ovo pitanje.

MARIO ZNA i ŽELJKO INJAC- Pravoslavno PROROČANSTVO- Tehnokratske ideje su osuđene na PROPAST

Nulta Tačka/Sputnik