Sve vesti Svet

Putin zatražio od parlamenta pravo da rusku armiju koristi van granica Ruske Federacije

Putin zatražio od parlamenta pravo da rusku armiju koristi van granica Ruske Federacije

Predsednik Rusije Vladimir Putin zatražio je od parlamenta pravo da rusku armiju koristi van granica Ruske Federacije, prenosi RT. Ruski Senat je razmotrio odobrenje predsednikovog zahteva za raspoređivanje vojske.

Savet Federacije odobrio je predlog predsednika Rusije Vladimira Putina o upotrebi Oružanih snaga u inostranstvu.

Prethodno je predsedavajuća Saveta Federacije Valentina Matvijenko saopštila da je gornji dom parlamenta primio predlog predsednika o upotrebi Oružanih snaga u inostranstvu.

– U skladu sa delom 3 člana 51 pravilnika Saveta Federacije, dodatno stavljam na dnevni red sednice Saveta Federacije razmatranje ovog predloga – rekla je ona.

Matvijenkova je navela da su upotrebu Oružanih snaga Rusije u inostranstvu razmatrali nadležni odbori za ustavnu izgradnju, odbranu, međunarodne poslove i Savet federacije, a pitanje će se razmatrati javno.

Državna duma i Savet Federacije u utorak su jednoglasno ratifikovali ove sporazume. Istovremeno su unete izmene prema kojima zakoni stupaju na snagu od trenutka zvaničnog objavljivanja. Sami sporazumi će stupiti na snagu „danom razmene ratifikacionih povelja“.

Na plenarnoj sednici Saveta Federacije Rusije u utorak, glasanjem je potvrđeno da ruske oružane snage sada mogu da budu poslate da obnove mir u Donjecku i Lugansku nakon apela predsednika Putina.

Više od 60.000 ljudi u Španiji pred bankrotom nakon ulaganja u solarnu energiju

Nulta Tačka/Novosti