Stav

RABIN ARYEH SPERO: SMEŠNO JE ŠTO SE SOROŠ PREDSTAVLJA KAO JEVREJIN, NIJE ANTISEMITIZAM UKOLIKO GA NEKO NAPADA!

Nakon što se republikanski kandidat za guvernera Virdžinije Glenn Jangkin našao na udaru kritike zbog napada na Džordža Soroša, predsednik Caucus For America rabin Aryeh Spero u petak je stao u odbranu Glenna Jangkina, ističući da je ta kritika Soroša nepravedno okarakterisana kao antisemitska, izveštavaju Israel National News.

“Optužba pristalica Terryja Mekolifa da je njegov protiv kandidat Glen Jangkin antisemit jer je kritikovao Džordža Soroša je apsurdna”, rekao je rabin Spero, prema Israel National News.

“Nijedna osoba nije izvan kritike samo zato što je pripadnik manjinske zajednice”, rekao je rabin Spero. “Gospodin Soroš se aktivno i otvoreno bavi politikom i utiče na državne i lokalne vlasti i stoga je legitiman predmet kritike, posebno u vezi sa levičarskom politikom koju je pokušao nametnuti Americi kroz svoje ogromne ugovore. Dakle, ova optužba je samo još jedan nepošten pokušaj da se dobiju izbori igrajući na “kartu antisemitizma”. To je opasan bezobrazluk.”

Aryeh Spero, Author at The Federalist

“Nadalje, oni koji ukazuju na Soroša to ne čine zato što je Jevrej, već zato što je Soroš. On je danas najistaknutiji i najefikasniji protivnik američkih tradicionalnih vrednosti”, dodao je rabin Spero. “Kao što je dobro dokumentovano, on je daleko najveći finansijer radikalno levičarskih kandidata i grupa koje obećavaju da će transformisati Ameriku u transnacionalni entitet. Većina ljudi čak ni ne zna etničko poreklo Džordža Soroša.“

“Najviše ironično i najneiskrenije je da se gospodin Soroš smatra simbolom jevrejskog naroda kada je, zapravo, gospodin Soroš proveo ceo život radeći protiv odbrane Izraela i jevrejskog opstanka i njegovih potreba“, rekao je rabin Spero.“ On je bio ponosan na svoj život i odvajanje od jevrejske zajednice. Pretvoriti ga u jevrejskog mučenika je smešnije utoliko što je proveo celi život distancirajući se od svega što je jevrejsko. Oni sa levice koji prečesto napuštaju Izrael i nikada ne brinu o rasprostranjenom antisemitizmu unutar svoje političke levice, pokazuju se licemerima jer po svaku cenu stavljaju pobedu ispred istine.”

NultaTačka/TheGatewayPundit