Sve vesti Svet

Radnici na italijanskom aerodromu otkrili! Avioni sa humanitarnom pomoćI Ukrajini ne prevoze hranu i lekove već ORUŽJE!

Radnici na italijanskom aerodromu otkrili! Avioni sa humanitarnom pomoćI Ukrajini ne prevoze hranu i lekove već ORUŽJE!

Radnici aerodroma u Italiji tvrde da je “humanitarni” teret iz Pize zapravo bio usmeren na raspirivanje sukoba

Jedan od najvećih italijanskih sindikata pozvao je u subotu na protest ispred aerodroma u Pizi, nakon što je od nekih zaposlenih dobio dojavu da se na ukrajinskim letovima koji nose humanitarnu pomoć pomoć prevoze oružje i municija, a ne hrana i lekovi.

NULTA TAČKA VAM PREDSTAVLJA! NAJGLEDANIJU EMISIJU UŽIVO U REGIONU SA MARIO ZNA!

Nekoliko radnika na aerodromu Galileo Galilei odbilo je da utovari jedan od teretnih letova za koje je rečeno da prevoze humanitarnu pomoć u Ukrajinu. U sanducima nije bilo hrane i lekova, već oružja, municija i eksploziv, navodi se u saopštenju Unione Sindacale di Base (USB).

“Snažno osuđujemo ovaj otvoreni falsifikat, koji cinično koristi ‘humanitarnu’ pomoć kao pokriće za podsticanje rata u Ukrajini”, rekao je USB.

Sindikat je saopštio da su radnici odbili da utovare vojne potrepštine jer bi to dovelo do smrti njihovih kolega u Ukrajini – naime, onih koji rade u bazama koje su na meti ruskih raketnih udara, gde se isporučuje oružje prerađeno kroz američke i NATO baze u Poljskoj.

Frančeska Donato, italijanska zastupnica u Evropskom parlamentu, komentarisala je izjavu sindikata pozivajući vladu u Rimu da “razjasni” šta se dešava.

U međuvremenu,radnici u obližnjoj luci Livorno pridružili su se protestu u utorak, hvaleći svoje kolege na aerodromu što se zalažu za takve vrednosti.

Pilule protiv radijacije i konzervirana hrana rasprodati u SAD usred panične kupovine

“Mi stojimo uz ukrajinski narod, Donbas i Rusiju i ne želimo da budemo saučesnici u ovom sukobu”, navodi se u saopštenju USB ogranka Porto Livorna.

USB poziva na kontrolu avio prometa na aerodromu u Pizi da “odmah blokira ove letove smrti prerušene u humanitarnu pomoć”. Protest pod sloganom “Mostovi mira, a ne letovi rata” zakazan je ispred aerodroma za subotu, 19. marta.

Sindikat je takođe pozvao sve radnike da odbiju da utovaraju oružje i eksploziv, te na hitan prekid vatre i mirovne pregovore kako bi se okončao sukob u Ukrajini.

NultaTačka