Sve vesti Svet

Raste broj žrtava u pojasu Gaze, palestinski Islamski džihad najavljuje odgovor

Raste broj žrtava u pojasu Gaze, palestinski Islamski džihad najavljuje odgovor

Broj ubijenih u izraelskim napadima na Pojas Gaze se popeo na 24, dok je povređeno 203 ljudi, javili su lokalni mediji pozivajući se na Ministarstvo zdravlja iz Gaze.

Izraelska vojska saopštila je ranije da je Izrael u petak otpočeo operaciju sa ciljem da gađa palestinsku grupu Islamski džihad u Gazi.

Vojska je u dva dana ubila dvojicu lidera ove grupe iz koje poručuju da je „vreme da se odgovori na zločine okupacije“.

Savet bezbednosti UN sutra bi trebalo da se sastane na vanrednoj sednici povodom eskalacije sukoba u Pojasu Gaze.

„Savet bezbednosti UN sutra će se okupiti da razgovara o trenutnoj situaciji u Pojasu Gaze“, rekao je neimenovani izvor i naveo da je inicijativa da se situaciju u Pojasu Gaze stavi na dnevni red vanrednog zasedanja došla od Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE), Kine, Francuske, Irske i Norveške, prenosi Tanjug pozivajući se na agencije.

Francuska uvodi biometrijske zdravstvene kartice

Potvrđena pogibija vođe Brigade El Kuds

Palestinski Islamski džihad potvrdio je danas da je u izraelskom vazdušnom napadu na pojas Gaze poginuo jedan visoko rangirani komandant te organizacije.

„Brigade El Kuds (Jerusalimske brigade) žale za vođom Haledom Mansurom, članom našeg saveta bezbednosti i komandantom južnog regiona (pojasa Gaze). On je juče ubijen u izraelskom vazdušnom udaru“, navodi se u saopštenju ove palestinske grupe, prenosi Rojters.

Brigade El Kuds su naoružano krilo palestinskog Islamskog džihada, koji je juče odbacio predlog Egipta o uspostavljanju privremenog prekida vatre sa Izraelom, javila je ranije televizija El Majaden povezana sa Hezbolahom.
„Sada je vreme da se odgovori na zločine okupacije“, izjavio je izvor iz Islamskog džihada za El Majadenu, preneo je Tanjug.

Nulta Tačka/Sputnik