Sve vesti Svet

Roditelji ogorčeni zbog novog nastavnog plana i programa za seksualizaciju dece

Roditelji ogorčeni zbog novog nastavnog plana i programa za seksualizaciju dece

Nastavni plan i program školskog okruga u južnoj Kaliforniji uči decu da postoji više od deset seksualnih orijentacija i devet polova, navodi se u izveštaju Foks njuza u sredu. Neki roditelji su izrazili ogorčenje, navodeći da takva učenja „seksualizuju našu decu i normalizuju seksualno ponašanje“ u mladosti.

Školski okrug Njuport-Mesa u okrugu Orindž uveo je nove udžbenike pod nazivom ‘Sveobuhvatne zdravstvene veštine za srednju školu’, koji sugerišu da postoji devet različitih rodnih identiteta: rodni, androgeni, dvorodni, cisrodni, rodno nekonformni, rodno tečni, rodno ispitivanje, nebinarni i transrodni.

Takođe identifikuje preko 10 različitih seksualnih i „romantičnih“ orijentacija, koje uključuju androseksualnu, skolioseksualnu, demiseksualnu, gineseksualnu, poliseksualnu i aseksualnu, kao i heteroromantičnu, gineromantičnu, homoromantičnu, androromatičnu i skolioromantičnu.

Ranije je prijavljeno da je školski okrug koristio transrodnog čoveka na časovima seksualnog vaspitanja da bi učenike osnovnih i srednjih škola uputio o rodu. Čovek „transrodnog identiteta“ deo je nastavnog plana i programa „Teen Talk“ koji se bavi seksom koji je angažovan od strane Ujedinjenog školskog okruga Njuport-Mesa, koji se takođe predstavlja hiljadama učenika u Kaliforniji.

Nastavni plan i program Teen Talk istražuje teme rodnih i seksualnih identiteta i sadrži video zapise o tome „kako je biti trans u srednjoj školi“, u kojima dvoje tinejdžera razgovara o tranziciji. Udžbenici programa takođe pružaju primere profila učenika koji uključuju njihova imena, seksualnu orijentaciju i rodni identitet i podstiču decu da kreiraju svoje.

Poljska će tražiti od Nemačke ratnu odštetu u iznosu od 1,3 biliona dolara

Brojni roditelji izrazili su ogorčenje zbog novih učenja, tvrdeći da škole sada „seksualizuju našu decu i normalizuju seksualno ponašanje“ u mladosti, kaže Ališa Beget, majka u okrugu koja je razgovarala za Foks njuz.

„Ovo je deo veće agende i oni na samom vrhu veoma su svesni šta rade“, rekla je Beget.

Školski okrug je odgovorio Fox News-u na komentar, rekavši da samo sledi „državne standarde za zdravstveno obrazovanje, koje uključuje seksualno zdravlje“, i da koristi zdravstveni nastavni plan i program koji je odobrila država.

Nastavili su da sugerišu da roditelji mogu da isključe svoju decu iz sveobuhvatnog seksualnog obrazovanja i da imaju mogućnost da preispitaju nastavni plan i program koji se predaje u školama u okrugu.

„Razumemo da postoje različita gledišta i uverenja i pratimo državne standarde Kalifornije za nastavni plan i program, istovremeno podržavajući izbor roditelja“, saopštio je školski okrug.

MARIO ZNA UŽIVO- Da li ste spremni za NOVE MERE?! – Počela je ENERGETSKA HISTERIJA a CILJ JE ISTI

Nulta Tačka/RT