Sve vesti Svet

Roditelji u panici! Ukrajinski nacionalisti zauzeli u bolnici dečje odeljenje

Roditelji u panici! Ukrajinski nacionalisti zauzeli u bolnici dečje odeljenje
Pisao Elena Vuk

Roditelji u panici, pokušavaju da dođu do svoje dece koja trnutno leže na dečjem odeljenju bolnice koju su ukrajinske trupe u gradu Dzeržinsku zauzele. Oni su opseli sprat dečjeg odeljenja bolnice, a u podrumu su smestile municiju, dok se u zgradi i dalje nalaze deca, saopštio je štab teritorijalne odbrane DNR.

Nacionalisti nastavljaju da zauzimaju bolnice na teritoriji zarobljenih gradova. U Dzeržinsku su ukrajinski militanti okupirali 5. sprat dečjeg odeljenja Centralne gradske bolnice. Ističe se da u podrum postavljaju municiju – navodi se u saopštenju.

Mediji napominju da su u bolnici ostala deca i da roditelji pokušavaju da ih izbave.

UGAŠENI! Ruski napad zaustavio plaćenike: Nakon pogibje 180 stranih legionara, Ukrajina stopirala regrutaciju stranaca

Putin je na početku istakao da je cilj ove operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“.

On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.

Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“, da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.

Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.

Nulta Tačka/SputnikNews