Stav

Ruke su mu krvave do lakata! U protekloj godini od gladi u regionu Tigraj umrlo 1.900! Tedros radio na ocepljenju ovog dela Etiopije

Ruke su mu krvave do lakata! U protekloj godini od gladi u regionu Tigraj umrlo 1.900! Tedros radio na ocepljenju ovog dela Etiopije

Informacija koja se krije u mejnstrim medijima u našoj zemlji vezana je za moguće ratne zločine koje je počinio direktor SZO Tedros Adhanom Ghebreyesus i to ne zbog vakcina i zaključavanja već klasičnog ratnog zločina.

Tedros je u Etiopiji bio jedan od šefova službe bezbednosti od 2013 do 2015, dok je uz to bio ministar zdravlja od 2005 do 2012 a do 2016 je služio kao ministar inostranih poslova.

Ono što je važno kod njegove službe jeste i činjenica da je radio i na ocepljenju Tigraja, regiona u Etiopiji zbog kojeg i danas padaju glave kao posledica rata.

Rat koji je počeo 3. Novembra 2020. čudno, uoči same pandemije traje i danas a posledice ovog rata u koji je direktno umešan čovek koji želi da vakciniše i zatvori ceo svet su neverovatno velike.

VIŠE OD 1.900 MRTVE DECE NA RUKAMA TEDROSA

Najmanje 1.900 dece mlađe od pet godina umrlo je u protekloj godini od neuhranjenosti u regionu Tigraj u Etiopiji dok su trajali oružani sukobi, navodi se u studiji koju su sprovele regionalne zdravstvene službe.

Smrtni slučajevi dece beleženi su u zdravstvenim ustanovama širom Tigraja od juna prošle do 1. aprila ove godine , ali Zapadni Tigraj, koji je pod kontrolom snaga iz susednog regiona Amhara, nije obuhvaćen u istraživanjem.

Lekar koji je radio na studiji rekao je da je pravi broj smrtnih slučajeva među neuhranjenom decom verovatno veći jer mnoge porodice nisu bile u mogućnosti da dovedu svoju decu u zdravstvene centre zbog problema sa transportom.

– S obzirom da ne možemo da pristupimo većini oblasti, ne znamo šta se dešava na nivou cele zajednice. Ovo su smrtni slučajevi koje smo uspeli da zabeležimo u zdravstvenim ustanovama, ali većina smrtnih slučajeva prouzrokovanih neuhranjenošću ostala je neevidentirana – rekao je lekar koji je zatražio anonimnost zbog straha od odmazde.

Tigraj je odsečen od ostatka Etiopije od juna prošle godine kada su borci Narodnog oslobodilačkog fronta Tigraja (TPLF), ponovo zauzeli veći deo regiona nakon povlačenja saveznih snaga.

NultaTačka