Sve vesti Svet

Rumble postavlja novi rekord, rast aktivnih korisnika od 76% na godišnjem nivou

Rumble postavlja novi rekord, rast aktivnih korisnika od 76% na godišnjem nivou

Platforma za deljenje videa Rumble je prijavila rekordne mesečne aktivne korisnike i rekord za otpremljeni sadržaj u drugom kvartalu 2022, zajedno sa snažnom putanjom rasta angažovanja korisnika.

Broj aktivnih korisnika na mesečnom nivou porastao je za 76% u odnosu na prethodnu godinu na prosečno 44 miliona aktivnih korisnika mesečno, dok je otpremljeni sadržaj porastao za 283% u odnosu na prethodnu godinu i iznosi 8.948 video sati dnevno.

Angažovanje korisnika poraslo je za 62% u odnosu na prethodnu godinu, a korisnici Rumble-a gledaju u proseku 8,1 milijardu minuta mesečno.

Ovo je drugi rekord Rumble-a u kvartalu godine, a platforma za deljenje video zapisa je postavila rekorde svih vremena u svim ključnim merama performansi u prvom kvartalu 2022.

„Dok većina platformi doživljava pad ili usporen rast, mi vidimo suprotno“, tvitovao je izvršni direktor Rumble-a Kris Pavlovski.

Vladika Arsenije se priključio borbi protiv održavanja “EURO PRAJDA”: Protiv greha, protiv sodomije

Pavlovski je dodao da je po njegovom mišljenju razlog usporavanja rasta drugih platformi taj što „publika ide na mesta kao što je Rumble“.

Mnogi korisnici su prihvatili Rumble jer se obavezao da će svojim korisnicima omogućiti da slobodno govore dok su Big Tech platforme udvostručile cenzuru.

U drugom kvartalu 2022, Rumble je udvostručio ovu obavezu najavljujući pravila o slobodnom govoru „otvorenog koda“ o kojima korisnici mogu da daju povratne informacije i obećavajući da neće raditi u zemljama koje se kreću ka cenzuri.

Nekoliko velikih imena, uključujući Right Side Broadcasting Network (RSBN), uticajnog brazilskog podkastera Monarka i brazilskog komentatora Fereza, takođe su počeli uživo striming ekskluzivno na Rumble-u u drugom kvartalu 2022.

Pored toga, Rumble je obezbedio zaštitu od cenzure za najnoviji dokumentarni film autora i reditelja Dineša D’Souze, „2000 mazgi“. Dokumentarac je postao “veliki hit” za Rumble i navodno je bio najveći politički dokumentarac u deceniji.

Rumble je takođe dodao nekoliko novih funkcija tokom drugog kvartala 2022. uključujući sliku u slici na svom veb plejeru, vertikalno otkrivanje preko celog ekrana na iOS-u i tamni režim za iOS.

Nasuprot tome, najveća svetska platforma za deljenje video zapisa, Jutjub, nastavila je da se bavi masovnom cenzurom tokom drugog kvartala 2022. godine. Neki od mnogih primera ovoga uključuju brisanje preko 70.000 ukrajinskih ratnih video snimaka, uklanjanje intervjua New York Post-a sa osobom koja je ušla u Kapitol 6. januara 2021, uklanjanje razgovora o cenzuri „dezinformacija“ sa predsednikom Poljske dok ponavljaju svoju posvećenost stalnoj cenzuri „dezinformacija“ na godišnjem sastanku Svetskog ekonomskog foruma za 2022.

MARIO ZNA i ALEKSANDAR PETROVIĆ- Vučić je u PANICI- Peticija protiv EVRO PRAJDA je USPELA

Nulta Tačka/ReclaimTheNet