Sve vesti Svet

RUSI PREDSTAVILI TETOVAŽE QR KODA KAKO BI ONI KOJI ŽELE MOGLI DA DOKAŽU SVOJ VAKCINALNI STATUS (FOTO)

Novi trend pokrenut je u Rusiji i to u obliku QR kodova ali na koži, kao privremenih tetovaža za građane kako bi dokazali da su primili vakcinu protiv COVID-a 19 te učetvovali u svakodnevnom životu.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”

Ova distopijska kampanja, koju je kreirala aplikacija Delivery Club za dostavu hrane i internet prodavnica Everink Tatoo, ima za cilj da predstavi novi trend te promoviše vakcinaciju.

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Временные татуировки everink (@everink.tattoo)

,,Uz pomoć našeg novog projekta želimo da skrenemo pažnju na ugostiteljske objekte, kao i da podsetimo na važnost i neophodnost vakcinacije”, rekao je dostavni klub za državnu novinsku agenciju RIA.

,,S našim privremenim tetovažama želimo da ublažimo trenutnu situaciju, a u isto vreme učinimo proces prikazivanja QR kodova u gradskim ustanovama zanimljivim”

Ove tetovaže koštaju 8 dolara po komadu i dolaze u šest mogućih dizajna, uključujući i svetni dizajn i jedan na kojem piše ,,Verujem u tebe”.

Tiranija nikada nije bila tako moderna, zar ne?

Moskovske vlasti uvele su 28. juna korišćenje QR kodova kako bi sproveli plan da samo vakcinisani moskovljani mogu da uđu u barove i restorane no na svu sreću taj plan se izjalovio i odluka je povučena samo tri nedelje nakon toga što nije omelo korona promotere da nastave da rade na promociji o kakvoj trenutno pišemo.

UKOLIKO ŽELITE DA DOĐETE DO SLOBODNIH, PROVERENIH I ZABRANJENIH INFORMACIJA, PRATITE REDAKCIJU NULTE TAČKE NA TELEGRAMU – ,,Nulta Tačka – Telegram kanal”