Sve vesti Tehnologija

Rusija prati korak Klausa Švaba?! Moskva započinje testiranje DIGITALNE VALUTE

Rusija prati korak Klausa Švaba?! Moskva započinje testiranje DIGITALNE VALUTE

Banka Rusije (CBR) planira da počne da testira digitalnu rublju u transakcijama sa stvarnim klijentima od aprila, rekla je guvernerka CBR Elvira Nabiulina na konferenciji za novinare u petak.

„Sada testiramo digitalnu rublju sa petnaest banaka, ovo je zaista testni režim kako da otvorite novčanike na platformi digitalne rublje, kako da izvršite transfere između kupaca, kako da platite robu i usluge, uključujući i preko QR kodova,“ objasnila je ona, dodajući da bi transakcije testnog režima sa stvarnim klijentima, ali u ograničenim količinama, mogle postepeno da budu pokrenute 1. aprila 2023. godine.

Dostavljači uskoro bez posla! Upoznajte NOVO autonomno vozilo za dostavu koje je već na ulicama (VIDEO)

Nabiulina je napomenula da je uprkos nekim tehnološkim problemima „za nas veoma važno da postoji poverenje u ovaj novi oblik digitalne rublje, da su sva pitanja sajber bezbednosti rešena tako da je besprekorno, zgodno za ljude i udobno“.

Koncept nacionalne digitalne valute otkrio je CBR krajem 2020. Očekuje se da će novi oblik novca koegzistirati sa gotovinom i bezgotovinskim rubljama. Za razliku od virtuelnih valuta kao što je bitkoin, predviđa se da će digitalna rublja predstavljati minimalan rizik, jer će je izdavati državni monetarni regulator i podržavati tradicionalni novac.

Podsetimo- Jedan od glavnih ciljeva opšte globalizacije i ciljeva globalističkih agendi jeste digitalizacija svega među sema se podrazumeva i digitalizacija valuta. Postavlja se pitanje, da li je Rusija zaista van agendi dogovorenih u Davosu ili prati korak Klausa Švaba?

NultaTačka/RT